Göteborg Film Festival: Nagrada Dragon Award filmu MUŠKARCI NE PLAČU

Film Muškarci ne plaču redatelja Alena Drljevića u produkciji DEBLOKADA, dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Göteborg Film Festivalu. U jakoj međunarodnoj konkurenciji je prikazano 20 filmova među kojima je film redatelja Armanda Lannuccia kao i film redatelja Sebastiana Lelia, čiji je film u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije Oscar.

 

Na završnoj ceremoniji nagradu je preuzeo reditelj Alen Drljević. Ova nagrada se prvi put dodjeljuje u historiji Festivala.

 

Göteborg Film Festival, osnovan 1979. godine, najveći je filmski festival nordijskih zemalja na kojem je tokom deset dana prikazano više od 450 filmova iz 80 zemalja svijeta, a festival je posjetilo više od 160.000 ljudi.

 

Film Muškarci ne plaču nastavlja prikazivanje na prestižnim evropskim festivalima – tokom marta 2018. godine bit će prikazan na Sofia International Film Festivalu te Vilnius International Film Festivalu.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zoster
Grupa Zoster objavila video spot za pjesmu ČOVJEK ŽELI DA JE PTICA