Göteborg Film Festival: Nagrada Dragon Award filmu MUŠKARCI NE PLAČU

Film Muškarci ne plaču redatelja Alena Drljevića u produkciji DEBLOKADA, dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Göteborg Film Festivalu. U jakoj međunarodnoj konkurenciji je prikazano 20 filmova među kojima je film redatelja Armanda Lannuccia kao i film redatelja Sebastiana Lelia, čiji je film u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije Oscar.

 

Na završnoj ceremoniji nagradu je preuzeo reditelj Alen Drljević. Ova nagrada se prvi put dodjeljuje u historiji Festivala.

 

Göteborg Film Festival, osnovan 1979. godine, najveći je filmski festival nordijskih zemalja na kojem je tokom deset dana prikazano više od 450 filmova iz 80 zemalja svijeta, a festival je posjetilo više od 160.000 ljudi.

 

Film Muškarci ne plaču nastavlja prikazivanje na prestižnim evropskim festivalima – tokom marta 2018. godine bit će prikazan na Sofia International Film Festivalu te Vilnius International Film Festivalu.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.