Greenteck, montrealska plesna zvijezda, dolazi u Sarajevo

U četvrtak 22. marta 2018. godine, Sarajevo će ugostiti Greentecka, svjetskog prvaka u popping plesu, poznatog po vrhunskoj preciznosti i besprijekornom stilu. Greenteck se posvetio putovanjima po svijetu kako bi inspirirao i proširio popping scenu, a njegova naredna stanica je glavni grad BiH. Party s ovim specijalnim gostom bit će održan u klubu Underground, a dan kasnije, 23. marta, u Domu mladih bit će upriličena radionica s ovom plesnom zvijezdom iz Montreala.

 

greenteck

 

Greenteck je dominantna figura u takmičarskim krugovima i jedan od najboljih plesača na međunarodnoj plesnoj sceni. Uz njegovo ime vežu se mnoga plesna priznanja, uključujući nedavno osvojeno prvo mjesto na jednom od najvećih ‘stand-up’ hip hop plesnih evenata na svijetu, Juste Deboute 2018, koji je održan sredinom marta u Parizu i ugostio je više od 4.000 plesača iz čitavog svijeta. U popping finalu Greenteck i njegov plesni partner Nelson nastupili su protiv Nessa i Poppin C-ija.

 

 

Riječ je o iskusnom izvođaču, istinskom šoumenu koji svojim nastupom i inovativnim konceptima svoju nevjerovatnu energiju prenosi na publiku. Greentecka prati reputacija plesača s veoma visokom energijom koja protiče između više različitih stilova. Sa snažnim temeljima i ludo kreativan, Greenteck je sila povezana sa poppingom u čitavom svijetu.

 

 

LS_180306_LONDON_GREENTECK_4089_WEB

 

Noć hip hopa i plesa je planirana za četvrtak 22. marta, s početkom u 21h, u klubu Underground u Sarajevu. Više informacija može se naći na Facebook eventu kluba. Radionica s Greenteckom na rasporedu je 23. marta u Domu mladih, gdje će učesnici – pored 90 minuta različitih eksperimenata sa poppingom – moći postavljati pitanja i razgovarati s ovim sjajnim plesačem. Broj mjesta za radionicu je ograničen, tako da je potrebno što ranije se prijaviti na Facebook eventu plesne grupe Fresh Generation.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.