Greenteck, montrealska plesna zvijezda, dolazi u Sarajevo

U četvrtak 22. marta 2018. godine, Sarajevo će ugostiti Greentecka, svjetskog prvaka u popping plesu, poznatog po vrhunskoj preciznosti i besprijekornom stilu. Greenteck se posvetio putovanjima po svijetu kako bi inspirirao i proširio popping scenu, a njegova naredna stanica je glavni grad BiH. Party s ovim specijalnim gostom bit će održan u klubu Underground, a dan kasnije, 23. marta, u Domu mladih bit će upriličena radionica s ovom plesnom zvijezdom iz Montreala.

 

greenteck

 

Greenteck je dominantna figura u takmičarskim krugovima i jedan od najboljih plesača na međunarodnoj plesnoj sceni. Uz njegovo ime vežu se mnoga plesna priznanja, uključujući nedavno osvojeno prvo mjesto na jednom od najvećih ‘stand-up’ hip hop plesnih evenata na svijetu, Juste Deboute 2018, koji je održan sredinom marta u Parizu i ugostio je više od 4.000 plesača iz čitavog svijeta. U popping finalu Greenteck i njegov plesni partner Nelson nastupili su protiv Nessa i Poppin C-ija.

 

https://instagram.com/p/BggnVMEDv2n/

 

Riječ je o iskusnom izvođaču, istinskom šoumenu koji svojim nastupom i inovativnim konceptima svoju nevjerovatnu energiju prenosi na publiku. Greentecka prati reputacija plesača s veoma visokom energijom koja protiče između više različitih stilova. Sa snažnim temeljima i ludo kreativan, Greenteck je sila povezana sa poppingom u čitavom svijetu.

 

 

LS_180306_LONDON_GREENTECK_4089_WEB

 

Noć hip hopa i plesa je planirana za četvrtak 22. marta, s početkom u 21h, u klubu Underground u Sarajevu. Više informacija može se naći na Facebook eventu kluba. Radionica s Greenteckom na rasporedu je 23. marta u Domu mladih, gdje će učesnici – pored 90 minuta različitih eksperimenata sa poppingom – moći postavljati pitanja i razgovarati s ovim sjajnim plesačem. Broj mjesta za radionicu je ograničen, tako da je potrebno što ranije se prijaviti na Facebook eventu plesne grupe Fresh Generation.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama