GREENTECK održao plesnu radionicu u Sarajevu

Red Bull popper, Maxime Green aka Greenteck, višestruki svjetski popping prvak i jedan od najvećih street dance imena današnjice dva dana je bio u posjeti Sarajevu. Iako je martovski snijeg napravio pometnju u glavnom gradu BiH, to nije spriječilo Greentecka, koji je navikao na zime u Montrealu, da se u četvrtak, 22. marta, pridruži partyju održanom u Underground klubu. Pobjednik ovogodišnjeg Juste Debout takmičenja održanog u Parizu plesao je sa plesačima i plesačicama škola Fresh Generation i Proacademia uz muziku Zlijaya i Audio InFunktiona, a dan poslije, 23. marta uspješno je održao i plesnu radionicu. Na radionici plesači i plesačice mogli su iskusiti različita eksperimentisanja sa poppingom, nakon čega su nastavili druženje sa Greenteckom.

 

3 Greenteck Plesac Underground photo Sulejman Omerbasic-

 

Čitav život sam okružen plesom, moja porodica je bila posvećena plesu. Brojni plesači su bili moja inspiracija, Michael Jackson, James Brown, Nicholas Brothers… Ono što bih poručio mladim plesačima jeste da nikad ne zaborave odakle dolazie i da se ne boje unositi novine i mijenjati stvari, Izjavio je Greenteck.

 

 

Popping je poseban plesni stil koji u fokus stavlja specifične izolirane pokrete i korištenje mišićnih kontrakcija koji izgledaju kao udarci u tijelu plesača. Muzika namijenjena poppingu razlikuje se od one koja se koristi u drugim uličnim plesovima. Raznovrsna je i daje plesaču bezbroj mogućnosti za kreativni izražaja na plesnom podiju.

 

Dženita Hasečić i Tarik Osmanagić
Dženita Hasečić i Tarik Osmanagić

Mislimo da svi plesači kada dolaze na radionice imaju određena očekivanja od svjetski poznatih, a smatram da je Greentech sva ta očekivanja ispunio. U prvoj dijelu radionice smo se kvalitetno zagrijali i nakon toga se posvetili drilanju (ponavljanju) basic koraka i onda smo prešli na rutinu, kombinaciju svega. Ali stvarno sve u svemu odlično je bilo i svi su zadovoljni, izjavili su Dženita Hasečić i Tarik Osmanagić iz plesne škole Fresh Generation.

 

Greenteck je dominantna figura u takmičarskim krugovima i jedan od najboljih plesača na međunarodnoj plesnoj sceni uz čije ime se vežu mnoga plesna priznanja. Prati ga reputacija plesača sa veoma visokom energijom koja protiče između više različitih stilova. Sa snažnim temeljima i luđačkom kreativnošću, Greenteck je sila povezana sa poppingom u čitavom svijetu.

 

Boravak u Sarajevu je iskoristio da se upozna sa plesnom scenom i snimi zanimljive video uratke plesanja na ulicama grada. Nakon Sarajeva, jedan od najbolji poppera na svijetu svoje znanje će dijeliti sa mladima u Ljubljani i Zagrebu gdje će nastaviti snimati zanimljivi video koji će biti objavljen naredne sedmice.

 

33 Greenteck Plesac Bascarsija photo Sulejman Omerbasic- 36 Greenteck Plesac Bascarsija photo Sulejman Omerbasic- 45 Greenteck Plesac Bascarsija photo Sulejman Omerbasic- 82 Greenteck Plesac Dom Mladih photo Sulejman Omerbasic- 85 Greenteck Plesac Dom Mladih photo Sulejman Omerbasic- 106 Greenteck Plesac Dom Mladih photo Sulejman Omerbasic- 107 Greenteck Plesac Dom Mladih photo Sulejman Omerbasic-

 foto_Sulejman Omerbašić / Red Bull

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fashion.Beauty.Love na druženju sa glumcima iz ŽIVOTINJSKE FARME