HARAM CLOTHING – spoj zodijaka, geometrije, mitologije i muzike

Haram clothing je novi sarajevski streetwear brand nastao u satima druženja dvoje najboljih prijatelja, Harisa Jašarevića i Ene Kukić. Brend je inspirian stvarima koje inače inspiriraju ovaj dvojac: zodijak, geometrija, mitologija i muzika.

 

ELD_8428

 

U čitavom procesu nastanka veliku ulogu imali su i njihovi prijatelji, što je doprinijelo kvalitetnijem finalnom proizvodu.

 

– Kolekcija se sastoji od 12 majica, po jedna za svaki horoskopski znak. Svaka majica dolazi u pripadajućoj tegli, sa nekoliko različitih stickera sa logotipom i emblemom, te stickera sa “sastojcima” za svaki pojedinačni znak. Prvu majicu je dobila synthpop zvijezda Molly Nilsson na svom gostovanju u Sarajevu, i njena odlična reakcija bila je vjetar u leđa u daljem radu, rekli su nam tvorci brenda Haram clothing.

 

molly

A, zašto Haram clothing …

 

– Ime je zapravo akronim stvari koje predstavljaju nas, a kao što znate riječ haram na arapskom simbolizuje nešto zabranjeno, pa smo na kraju dobili jedno snažno i upečatljivo ime, objasnili su nam.

 

Prodaja kreće 1. septembra putem njihove Facebook stranice, a cijena majica će biti od 30 KM i više.

 

– Cijena je prilagođena realnom stanju ljudi kod nas koji bi voljeli nositi dobro dizajnirane majice, a od oktobra će svakog mjeseca na sniženju od 30% biti ona majica čiji je horoskopski znak aktuelan, što ih čini savršenim rođendanskim poklonom, rekla je Ena.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_V3c5GFr-X4[/youtube]

 

 

Sutra nas već očekuje prvi editorijal snimljen u memorijalnom centru na Vracama u Sarajevu, čekirajte ga na Facebook stranici. Osim FB Haram clothing možete pratiti i putem Instagrama.

 

ELD_8383 ELD_8588

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje od Kaftan Studija sa crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala