H:ART x Pravo Ljudski Film Festival: Sarajevski haustor postaje galerija i kino sala

Stanarima ulaza u sarajevskoj Ulici Radićeva 7 doći će velike promjene 3.novembra u 18:00. Prvog četvrtka u mjesecu, ovaj haustor dobiva sopstvenu H:ART javnu galeriju, kao i specijalnu projekciju uoči 11. Pravo Ljudski Film Festivala.

 

Nova lokacija predstavlja deseti haustor u Sarajevu koji dobiva trajnu izložbu u vlasništvu stanara ulaza i prvi koji na kratko postaje kino-sala otvorena za javnost. Novi element, projekcija kratkih filmova, organizuje se kao najava 11. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala, koje se održava od 9. do 14. novembra u Sarajevu.

 

Posjetioci javne galerije Radićeva 7 imat će priliku upoznati se s radom BH umjetnika Sanjina Mašića, odnosno njegovom novom serijom karikatura i crteža na temu filmske umjetnosti. Pored toga, bit će prikazan posebni blok kratkih filmova u najavi predstojećeg 11. izdanja Festivala.

 

hartpravoljudski11

Izložba i projekcija u Radićevoj 7 predstavlja prvu zajedničku inicijativu H:ARTa i Pravo Ljudski Film Festivala. Inicijatori H:ARTa žele da umjetnost postane pokretač interakcije među ljudima, promišljanja o različitim temama i solidarnosti među komšijama. Istovremeno, ovogodišnje izdanje Pravo Ljudski Film Festivala propituje koncepte doma i pripadnosti, različite pristupe kroz kojih se autori i autorice kroz svoje radove kreću u otvorenim i zatvorenim prostorima, te kako se ovim iskustvima povezuju s ostatkom svijeta.

 

Svi građani i građanke Sarajeva mogu učestvovati u ovom projektu. Ako smatraju da i njihov haustor zaslužuje srce, žele javnu galeriju ili filmsku projekciju u haustoru, potrebno je da dobiju pristanak kućepazitelja ili stanara i stanarki, da pošalju prijavu putem Facebook stranice H:ART, te da asistiraju organizatorima pri postavljanju radova.

 

Ulaz je slobodan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je frizura Kita Haringtona izazvala paniku kod fanova serije Game of Thrones