H:ART x Pravo Ljudski Film Festival: Sarajevski haustor postaje galerija i kino sala

Stanarima ulaza u sarajevskoj Ulici Radićeva 7 doći će velike promjene 3.novembra u 18:00. Prvog četvrtka u mjesecu, ovaj haustor dobiva sopstvenu H:ART javnu galeriju, kao i specijalnu projekciju uoči 11. Pravo Ljudski Film Festivala.

 

Nova lokacija predstavlja deseti haustor u Sarajevu koji dobiva trajnu izložbu u vlasništvu stanara ulaza i prvi koji na kratko postaje kino-sala otvorena za javnost. Novi element, projekcija kratkih filmova, organizuje se kao najava 11. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala, koje se održava od 9. do 14. novembra u Sarajevu.

 

Posjetioci javne galerije Radićeva 7 imat će priliku upoznati se s radom BH umjetnika Sanjina Mašića, odnosno njegovom novom serijom karikatura i crteža na temu filmske umjetnosti. Pored toga, bit će prikazan posebni blok kratkih filmova u najavi predstojećeg 11. izdanja Festivala.

 

hartpravoljudski11

Izložba i projekcija u Radićevoj 7 predstavlja prvu zajedničku inicijativu H:ARTa i Pravo Ljudski Film Festivala. Inicijatori H:ARTa žele da umjetnost postane pokretač interakcije među ljudima, promišljanja o različitim temama i solidarnosti među komšijama. Istovremeno, ovogodišnje izdanje Pravo Ljudski Film Festivala propituje koncepte doma i pripadnosti, različite pristupe kroz kojih se autori i autorice kroz svoje radove kreću u otvorenim i zatvorenim prostorima, te kako se ovim iskustvima povezuju s ostatkom svijeta.

 

Svi građani i građanke Sarajeva mogu učestvovati u ovom projektu. Ako smatraju da i njihov haustor zaslužuje srce, žele javnu galeriju ili filmsku projekciju u haustoru, potrebno je da dobiju pristanak kućepazitelja ili stanara i stanarki, da pošalju prijavu putem Facebook stranice H:ART, te da asistiraju organizatorima pri postavljanju radova.

 

Ulaz je slobodan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Slobodanka Lizdek: Herojska ljubav u ratnom Sarajevu