HBO Max dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Release Date
01/02/2022

Danas je potvrđeno da će HBO Max, premium streaming platforma tvrtke WarnerMedia, postati dostupan u Bosni i Hercegovini 8. marta 2022. godine i zamijeniti postojeću HBO GO platformu. HBO Max nudi visokokvalitetnu zabavu od voljenih brendova među kojima su Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Original i mnogi drugi.

Otkrivene su i atraktivne cijene. Mjesečna pretplata za HBO GO bila je 5,99 €, a cijena HBO Max pretplate iznosit će 6,99 €/mjesečno. Međutim, u znak obilježavanja dolaska HBO Maxa, HBO GO korisnici s aktivnom direktnom preplatom bit će automatski migrirani na novu platformu uz sniženu cijenu pretplate koja će iznositi samo 4,66 €/mjesečno. Ova promotivna ponuda omogućit će korisnicima 33% popusta na mjesečnu cijenu pretplate doživotno, sve dok imaju aktivnu mjesečnu pretplatu. Novi korisnici koji se pretplate prije 31. marta također će moći iskoristiti ovu ponudu sa sniženom mjesečnom cijenom pretplate.

Nakon 31. marta, pored mjesečne pretplate bit će dostupna i nova godišnja pretplata po cijeni od  54,99 €, koja će biti vrlo isplativa i omogućiti 12 mjeseci pristupa usluzi po cijeni osam mjeseci. Kako biste se prijavili za instant pristup na dan lansiranja, posjetite hbomax.com.

Christina Sulebakk, generalna direktorica za HBO Max EMEA, izjavila je: HBO Max predstavlja novo streaming iskustvo i nudi najbolju zabavu, filmove, originalne serije i sadržaje za djecu iz Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original produkcije i još mnogo toga po vrlo atraktivnoj cijeni. S oduševljenjem možemo potvrditi da HBO Max dolazi u Bosnu i Hercegovinu 8. marta, dok istovremeno nastavljamo činiti platformu dostupnom širom Evrope, a i šire.

HBO Max će prvi put na jednom mjestu objediniti nove i kultne Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original serije i filmove, uključujući Warner Bros. filmove koji će biti dostupni samo 45 dana nakon kino premijere. Među najpopularnijim Warner Bros. filmovima koji će biti dostupni su Matrix: Uskrsnuća, Dina i Kralj Richard.

Globalno lansiranje HBO Maxa ide po planu dok pokrećemo platformu u 15 novih evropskih zemalja, čime na svjetskom nivou postajemo dostupni na ukupno 61 teritoriju. Realiziramo našu strategiju da širom svijeta postanemo dostupni direktno potrošačima, što će uz naše voljene sadržaje doprinijeti tome da budemo jedna od vodećih svjetskih streaming platformi, izjavio je Johannes Larcher, direktor HBO Max Internationala.

HBO Max će biti dostupan na vodećim uređajima i platformama, uključujući odabrane smart televizore (Samsung, LG i Android TV™), uređaje za streaming (Apple TV 4K i Google Chromecast™), igraće konzole (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One i Xbox Series X|S), mobilne telefone i tablete (iPhone, iPad, iPod Touch i Android™), kao i na stranici. HBO Max će također biti dostupan kod odabranih operatera.

Korisnici će moći vršiti uplate putem većih providera (VISA, Mastercard i PayPal) i kupovinom u aplikaciji (Apple App Store, Google Play Store i Samsung Checkout).

HBO Max nudi unaprijeđeno iskustvo gledanja, uključujući mogućnost personalizacije do pet profila, gledanje sadržaja na tri uređaja istovremeno, registraciju neograničenog broja uređaja po pretplati, 5.1. surround zvuk, Dolby Atmos i dostupnost određenih naslova u 4K.

HBO Max je trenutno dostupan na 46 teritorija širom Sjeverne i Latinske Amerike i Evrope, a ta brojka će porasti na 61 s lansiranjem HBO Maxa 8. marta u dodatnih 15 zemalja. HBO Max se širi na globalnom nivou kao dio plana lansiranja u fazama, a kasnije tokom ove godine će postati dostupan u šest novih evropskih zemalja, uključujući Grčku i Tursku.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.