Hedi Slimane napušta Saint Laurent

Da Hedi Slimane napušta Saint Laurent, vijest je o kojoj već neko vrijeme šuškaju modni insideri, a odlazak slavnog dizajnera sada je potvrdila je i francuska grupa Kering u čijem je vlasništvu ta modna kuća.

 

Ova vijest iznenadila je mnoge s obzirom na činjenicu da je 47-godišnji dizajner tokom četiri godine na mjestu kreativnog direktora Saint Laurenta ostvario izniman uspjeh, o čemu možda ponajbolje svjedoči činjenica da je prodaja u tom periodu porasla za više od 600 miliona eura.

 

Ono što je Saint Laurent postigao u protekle četiri godine predstavlja jedinstveno poglavlje u historiji modne kuće. Vrlo sam zahvalan Hediju Slimaneu i cijelom timu Yves Saint Laurenta zbog toga što su postavili put koji je modna kuća uspješno prihvatila i kojim su osigurali dugovječnost ovog legendarnog brenda, kazao je direktor Keringa François-Henri Pinault.

 

Kao nasljednik Hedija Slimanea na mjestu kreativnog direktora ove čuvene francuske modne kuće najčešće se spominje belgijski dizajner italijanskih korijena, 33-godišnji Anthony Vaccarello.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.