Hedi Slimane napušta Saint Laurent

Da Hedi Slimane napušta Saint Laurent, vijest je o kojoj već neko vrijeme šuškaju modni insideri, a odlazak slavnog dizajnera sada je potvrdila je i francuska grupa Kering u čijem je vlasništvu ta modna kuća.

 

Ova vijest iznenadila je mnoge s obzirom na činjenicu da je 47-godišnji dizajner tokom četiri godine na mjestu kreativnog direktora Saint Laurenta ostvario izniman uspjeh, o čemu možda ponajbolje svjedoči činjenica da je prodaja u tom periodu porasla za više od 600 miliona eura.

 

Ono što je Saint Laurent postigao u protekle četiri godine predstavlja jedinstveno poglavlje u historiji modne kuće. Vrlo sam zahvalan Hediju Slimaneu i cijelom timu Yves Saint Laurenta zbog toga što su postavili put koji je modna kuća uspješno prihvatila i kojim su osigurali dugovječnost ovog legendarnog brenda, kazao je direktor Keringa François-Henri Pinault.

 

Kao nasljednik Hedija Slimanea na mjestu kreativnog direktora ove čuvene francuske modne kuće najčešće se spominje belgijski dizajner italijanskih korijena, 33-godišnji Anthony Vaccarello.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fabrika malih, toplih razglednica Nere Džanić i Mirne Dizdarević