HRVATSKE GLUMICE – SARAJEVSKA ŠKOLA: Fantastični filmski editorijal KAFTAN STUDIJA

Modni editorijal Hrvatske glumice – Sarajevska škola u dizajnerskoj režiji Kaftan studija je u poznatoj zagrebačkoj galeriji Kranjčar okupio zanimljivu glumačku ekipu, koju pored glume povezuje i jedan dragi toponim zvani Sarajevo.

 

Hrvatske glumice Lana Barić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju glumicu HNK-a (Hrvatskog Narodnog Kazališta), Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović su svoje studije glume završile upravo u Sarajevu gdje su i napravile prve glumačke korake te ostvarile neke od značajnih uloga na filmu i u teatru. Svoje glumačke karijere su nastavile dalje graditi u Hrvatskoj, a na Sarajevo ih uvijek asociraju prekrasna životna iskustva i brojne emocije.

 

Interesantno je spomenuti da je upravo Lana Barić bila prva od glumica koja je na otvaranju Sarajevo Film Festivala nosila dizajn Kaftan studija, sada već davne 2004 godine.

 

Zagrebački prijatelji su ugostili sarajevski Kaftan studio povodom snimanja dizajn editorijala, a s obzirom na to da se bliži Sarajevo Film Festival, najveća filmska smotra u regiji, editorijal Kaftan studija je i podsjetnik da i Sarajlije također sa nestrpljenjem iščekuju goste, filmske profesionalce i ljubitelje filma u svom gradu.

 

Kaftanov dizajn će na red carpetu SFF-a i ove godine nositi neka poznata i draga lica iz regije. Ko će to zablistati na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, očekuje nas da vidimo od 12.8. do 20.8. kada u Sarajevu počinje najveći regionalni praznik filma.

 

 

02 - KAFTAN STUDIO - Ana Vilenica 03 - KAFTAN STUDIO - Ana Vilenica 04 - KAFTAN STUDIO - Helena Minić Matanić 05 - KAFTAN STUDIO - Helena Minić Matanić 06 - KAFTAN STUDIO - Lana Barić 07 - KAFTAN STUDIO - Lana Barić 08 - KAFTAN STUDIO - Romina Vitasović 09 - KAFTAN STUDIO - Romina Vitasović

Dizajn_Kaftan studio

Glumice_Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica, Romina Vitasović

Fotografija_Edvin Kalić

Šminka_Simona Antonović

Frizura_Ivica Palinić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dior Homme proljeće/ljeto 2016.