I ove godine umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu

Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava četvrti put ove godine. Festivalom su obilježeni i dani umjetničkih radionica, koje počinju u ponedjeljak, 30. jula i traju do glavnog dana festivala, subote, 4. augusta 2018. Muzički i performativni program se svečano otvara u 16h.

 

Posjetite dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu, na olimpijskoj planini Bjelašnici. Od slikarstva, preko kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva, do muzike, bendova i DJ-eva, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, izložbi, instalacija, predstava, performansa, koncerata i partija.

 

Javorwood se održava u Javorovom Dolu, koji se nalazi 2,5 km od Olimpijskog ski centra na Bjelašnici. To je 30 minuta vožnje automobilom od Sarajeva. Kako stiče sve veću popularnost, ima sve veći odziv od umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i šire.

 

Basheskia

 

Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, koji za cilj ima spajanje svih grana umjetnosti na jednom mjestu – od primjenjene, preko scenske, do muzičke, na otvorenoj lokaciji u prirodi. Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvoren je idiličan festival atraktivan za ljude sve uzrasti. Javorwood festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

 

Javorwood-Facebook-Post-Helem-Nejse v2

 

Za glavni dan festivala, subota, 4. august, kapija festivala se otvara u 12h. Od 12h do 16h vrijeme je rezervirano za dječije radionice. U 16h počinje oficijelni program, koji će trajati do jutarnjih sati, a zabvljat će vas uz Helem Nejse, Basheskia & Edward EQ, ZAP iz Berlina, Alice in WonderBand, Ljubičice i DJ Kristina Lalić iz Beograda.

 

Javorwood-Facebook-Post-Kristina-Lalic-v2 Zap v4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CineStar u Tuzli svečano otvoren uz spektakularan vatromet i filmske blockbustere