Idealni uslovi za skijanje i sjajna atmosfera u OC Bjelašnica i Igman

Datum objave
20/12/2021

Snježne padavine i dobro pripremljene staze u OC Bjelašnica i Igman stvorili su idealne uslove za uživanje u zimskim sportovima na olimpijskim ljepoticama nadomak Sarajeva. U prilog tome govore i brojni skijaši koji su odlučili provesti sunčanu decembarsku nedjelju na Bjelašnici i Igmanu.

OC Bjelašnica je prvi u regionu otvorio sezonu skijanja, a da se vraća na mapu značajnih skijaških destinacija u regionu i šire potvrđuje veliki broj posjetioca iz susjednih zemalja.

 

Na Bjelašnici je danas u funkciji šestosjed, te liftovi K1, BY i Heliodrom, dok je na Igmanu od danas u funkciji dvosjed i baby lift. Dodatno, na Bjelašnici je u toku decembra na raspolaganju skijašima noćno skijanje i to četvrtkom, petkom i subotom od 18.30 do 21.00 sat.

U toku su i finalni radovi na izgradnji duplog BX lifta koji će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat. Iz ZOI’84 poručuju da su danas pustili u testni rad novu instalaciju BX lifta, te da će skijaši uskoro moći da uživaju u novom iskustvu skijanja.

Podsjećamo, potrebne dozovole za izgradnju BX lifta stigle su u oktobru ove godine. Uprava ZOI’84 preuzela je rizik i zajedno sa komapijom Doppelmayr, najpoznatijim svjetskim proizvođačem liftova u svijetu, krenula sa izgradnjom BX lifta sa željom da skijašima ponudi bolje uslove skijanja već ove sezone.

– Kao dugogodišnji skijaš, potpuno razumijem potrebe naših korisnika. Investicije u dupli „BX“ lift će unaprijediti trenutne uslove, ali prava promjena može biti vidljiva tek povezivanjem Bjelašnice i Igmana, te izgradnjom 5 novih liftova i gondola, te staza. Pred nama je težak put i spremni smo za njega, poručuje Jasmin Mehić, direktor ZOI’84.

ZOI’84 i dalje, do 22.12.2021. odobrava popust od 30% na dnvevne, poludnevne karte, te karte za noćno skijanje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jeste li probali žuti čaj?