ILLUMINATIONS BiH vam predstavlja novi projekt ESCAPE PODCAST

Release Date
16/12/2020
produkcija
ILLUMINATIONS BiH
video produkcija
DALIBOR DANILOVIĆ & SARA ČORBIĆ
vizualni  identitet
MAJA KIUK

ESCAPE PODCAST je emisija zabavno – edukativnog karaktera u kojoj se ILLUMINATIONS BiH bavi kulturno – umjetničkim stvaralaštvom i spaja muzičku i likovnu umjetnost. Preispituju osnovne fundamentalne vrijednosti i porede ih sa današnjom nerealno – nadrealnom realnošću. Formiraju nove kulturološke i društveno – socijalne dimenzije u kojima kreiraju nova pravila koja su na cijeni.

Svake nedelje ugostit će značajne goste iz svijeta muzike (DJ-evi, bendovi, ostali muzičari), koji će svojim muzičkim preformansom pokušati da se izraze i na taj način inspirišu drugog gosta iz svijeta likovne umjetnosti (graffiti writeri, street artisti, akademski slikari i drugi) koji će crtati svoje skice odnosno djela. Novonastala djela će izložiti na proljeće u društveno kulturni centar Incel.

Nakon izložbe, skice odnosno djela će biti iznesena u javni prostor, gdje će na nekom od budućih GRAFFITI JAM događaja, biti nacrtane na oronulim fasadama zgrada Banja Luke.

Na taj način će kroz praktičan rad, približti građanima uličnu umjetnost, uljepšati grad, privući turiste. Poseban zadatak i misija je da predstave mlade umjetnike koji pripadaju urbanoj kulturi  sa domaćeg prostora. Cilj je da se prepozna potencijal i da se video podkast iskoristi kako bi se dala podška i afirmisali stvaraoci.

ESCAPE video podkast će se emitovati narednih šest mjeseci, svake nedelje u večernjem terminu od 20 – 21h preko You Tube kanala.

U prvoj epizodi poslušajte kako je Saša Djorđević svojim muzičkim performansom inspirisao našu mladu multimedijalnu umjetnicu Minju Kežević u nastanku njenog djela.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Japanu možete naručiti zgodnog muškarca koji će vam obrisati suze