IMPRESSION projekt ili sve za ljepotu

Vjerovatno se većini vas više puta desilo da nakon što navačer skinete odjeću sa sebe ugledate tragove koje je ona ostavila na tijelu, linije od hlača, veša, grudnjaka. Upravo su ti tragovi bili inspiracija fotografu iz San Diega, Justinu Bartelsu za seriju fotografija pod nazivom IMPRESSION. Bartels je želio fotografijama staviti u fokus nametnute standarde ljepote.

 

– Sve je zapravo počelo na fakultetu tokom izlazaka sa djevojaka, primijetio sam da žene nose različite stilove i trendove i privuklo mi je pažnju to što su one bile spremne nositi neudobnu odjeću samo da bi privukle nekoga ili podigle svoje samopuzdanje, rekao je Bartels.

 

Sad bi se naravno ovdje mogla otvoriti diskusija o tome da nije svaka seksi odjeća neudobna, međutim, vjerujemo da ćemo se u jednom svi složiti, a to je da je golo tijelo samo od sebe više seksi od bilo kojeg komada odjeće.

 

Svakako predlažemo da pogledajte IMPRESSION fotografije, a ostali rad fotografa potražite na oficijelnoj stranici Justin Bartels.

 

justin-bartels (1)

justin-bartels (2) justin-bartels (3) justin-bartels (4) justin-bartels (5) justin-bartels (7) justin-bartels (8) justin-bartels (9) justin-bartels (10)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
58. MESS: Chris Keulemans dobitnik nagrade Zlatni lovorov vijenac