ISTJERIVAČI DUHOVA: NASLIJEĐE od 25. novembra u bh. kinima

Datum objave
23/11/2021

Svim generacijama ljubitelja filma legendarni serijal Istjerivači duhova predstavlja sinonim dobre komedije i vrhunske zabave. Od 25.novembra na repertoar svih bh. kino dvorana i bioskopa stiže novi nastavak kultnog serijala Istjerivači duhova: Naslijeđe koji je proteklog vikenda pokorio američke kino blagajne sa zaradom od 44 miliona dolara dok je sa otvaranjem u ostatku svijeta ostvario total viši od 60 miliona dolara.

Originalni film serijala sa tada i dan danas velikim komičarima Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom i Erniem Hudsonom snimljen je daleke 1984. i postao planetarni blockbuster preko noći. Riječ je bila o komediji s najvećom zaradom na kino blagajnama do tada sa američkim totalom od nevjerovatnih 234 miliona dolara te nije iznenađujuće da je 1989. uslijedio nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh.

S vremenom prva dva filma i sve vezano uz njih (skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi…) stekla su kultni status te i decenijama nakon Istjerivači duhova imaju istaknuto mjesto u pop kulturi, a jako popularna ostala je i istoimena pjesma iz filma uz dobro poznati refren Who you gonna call? Ghostbusters! 

U sljedećem poglavlju koje se dešava u originalnom svijetu Ghostbusters radnja kreće kad samohrana majka i njeno dvoje djece stignu u mali grad, gdje počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

Ivan Reitman, reditelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a redateljsku palicu preuzeo je njegov sin Jason Reitman (Juno,  Ni na nebu, ni na zemlji). U jednoj od glavnih uloga gledamo Paula Rudda (Ant-Man, serija Prijatelji), inače nedavno proglašenog najseksi muškarcem godine prema magazinu People. U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr. Egona Spenglera kojeg je u originalima iz ’80-ih tumačio Harold Ramis. U filmu se pojavljuje i nekoliko glumaca originalne glumačke postave u cameo ulogama pa filmo obečava sjajnu zabavu i kao uvijek odličnu priču i akciju.

C2 film zvanični zastupnik studija Sony za kino distribuciju u BiH donosi Istjerivači duhova: Naslijeđe od 25.novembra na repertoar svih bh. kino dvorana i to Cineplexxa Sarajevo, Palas u Banjoj Luci i Plaza u Mostaru, Cinestare u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru i u premium formatima Dolby Atmos i 4DX te kina u Busovači, Istočnom Sarajevu i Meeting Pointu a u narednom periodu i u ostatak kino dvorana i bioskopa u BiH.

Već naredne sedmice od 2. decembra C2 film najavljuje otvaranje još jednog nastavka hit horor serijala nastalog prema planetarno popularnoj video igri Resident Evil: Povratak u Raccoon City te novog ostvarenja bh. oskarovca Danisa Tanovića, komediju Deset u pola.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Magija finske predstave ODLAZAK