iWalkDog – Šetamo šapice

Tokom pandemije koronavirusa novinar Milan Ilić ostao je bez posla i razmišljao je dugo šta mogu uraditi da izađe iz finansijskog kolapsa. S obzirom na to da je skoto godinu dana bio aktivista za zaštitu životinja, a ima psa i mačku, odlučio je pokrenuti usluge šetanja pasa drugim ljudima za novac. Tako je nekako i krenula priča iWalkDog Sarajevo.

 

– Na jednoj od grupa za životinje sam vidio da jedna gospođa traži usluge šetanja pasa, javio sam se i na preporuku glavne osobe iz te grupe počeo sam da šetam pse. Nakon toga, skoro mjesec dana šetam dva divna psa Teddyja i Malu gdje sam stekao veliko povjerenje od strane vlasnice. Teddy i Mala uživaju, nakon svake šetnje se umore, a kako mi volimo reći “Umoran pas je srećan pas” što je u konačnici neki moj slogan kad je riječ o iWalkDog, kaže Milan.

 

 

Popularnost u Bosni i Hercegovini

 

U Bosni i Hercegovini ovaj posao nije toliko popularan koliko je u zemljama regije. U Hrvatskoj imamo čak i sajt za usluge šetanja gdje se može javiti bilo ko da šeta pse i na vama je samo kome ćete dati tu priliku.

 

– Kod nas, još postoje skeptični ljudi i teško daju drugima psa na šetnju. Drugi je problem nedostatak novca jer malo ko danas ima da izdvoji dodatni novac za kućnog ljubimca i plati nekog drugog da izvodi njegove pse. Građani i građanke u Bosni i Hercegovini koji su ujedno i vlasnici i vlasnice pasa imaju previše posla zbog kojeg najviše životinje pate. S tim u vezi, usluge šetanja pasa su prijeko potrebne, jer u tom svemu imate osobu koja dolazi kod vas na adresu, pokupi psa, vrati ga srećnog i zadovoljnog i vi kad se vratite s posla nemate brigu hoće li pas praviti probleme jer je sve obavio što je trebao obaviti, kaže Milan.

 

Zbog svih tih stvari, ipak nije odustao od ovog biznisa jer smatra da će kad tad ovo zaživiti u velikoj mjeri kod nas i da će se sam biznis proširiti na druge.

 

– Najbitnije od svega je ne odustati, a u nekoj velikoj mjeri većina i odustane. Meni nije u interesu da zaradim od ovoga, samo da životinje koje ja dobijem uživaju u šetnji jer šetnja sa psima je uživanje i relaksacija, pogotovo u doba pandemije gdje su svi psihički loše.

 

 

Nastavak iWalkDog

 

– Ono što me posebno raduje u ovome svemu je što ima dosta mogućnosti kada je u riječ o ovom sektoru. U planu mi je u nastavku, osim šetnji pasa da otvorim čitavu agenciju koja će biti prvenstveno bazirana na uslugama kućnih ljubimaca. Osim šetnje pasa, tu će biti i grooming servis, pet shop, pansion za pse gdje će korisnici na jednom mjestu imati sve za njihove kućne ljubimce. Posebno što bih izdvojio kod ovoga je da je potrebno da imate samo ljubav, malo znanja o životinjama i strpljenje što je po mom mišljenju najbitnije, ističe Milan.

 

Za šetnje vaših kućnjih ljubimaca po Sarajevu Milana možete kontaktirati putem broja 062/088-937. Cijena šetnje vaših šapica je 10 KM po jednom satu, ali u dogovoru sa vlasnicima i vlasnicama ona se može i sniziti. Šetnja traje 1 sat i cijena ne zavisi od toga koliko pasa imate.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Povratak tragača za tajnom džema od malina