Izložba UMJETNOST TEKSTILA dizajnerice Ljiljane Šaković- Mujan

Datum objave
07/11/2022
fotografije
Almin Zrno
model
Narell

Izložba Umjetnost tekstila dizajnerice Ljiljane Šaković-Mujan bit će upriličena u ponedjeljak 7.11.2022. godine u sklopu projekta Umjetnost iz izloga. Izložba će biti otvorena u Galeriji ULUPUBiH na adresi Koševo 7 u Sarajevu u 16 sati. Posjetitelji će moći pogledati dizajnersku izložbu do 13.11.2022. godine svakim radnim danom i subotom od 10 do 18 sati.

Kreativno oblikovanje tekstila je manipulacija direktno na tkanini. Različiti umjetnički pristupi oblikovanju tekstila daju veliku slobodu kreativnog izražavanja. Beskonačni oblici različitih intervencija na tekstilu posebno naglašavaju izgled površine u cilju dobijanja novih vizuelnih vrijednosti i novonastalih reljefnih izgleda tkanine. Zavisno od vrste i načina oblikovanja tekstila, dobijamo potpuno nove kreativne vrijednosti.

Ljiljana Šaković-Mujan diplomirana je produkt dizajnerica. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Članica je ULUPUBiH-a (Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine) i ima status istaknutog samostalnog umjetnika Kantona Sarajevo. Dobitnica je prve nagrade za modni dizajn na kolektivnoj izložbi ULUPUBiH-a u Sarajevu 2007.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Snažna punkerica nova je putanja BITEMYSTYLE žene