JAH FORCEFIELD kolektiv iz Sarajeva gostuje na programu StreetArtura u Mostaru

Street Arts Festival Mostar nakon obilježavanja 5. godina postojanja, nastavlja sa održavanjem off programa naziva StreetArTura i u 2017. Riječ je o muzičkim i kreativnim sadržajima koji će se održavati svakog mjeseca do početka 6. Street Arts Festivala, te okupljati stvaratelje/ce koji podržavaju Festival od samog njegovog početka kao i one koji će se tek priključiti cijeloj priči.

 

streetart

 

Coco Loco je 20.1. 2017. domaćin programu StreetArtura Soundsystem, fokusiranom na dub, regge, dubstep i bass zvuk, na kojem će gostovati kolektiv BasS-ul-Ulema & Zentash Gigawatt iz Sarajeva koji će se predstaviti sa svojim novim producentskim projektom Jah Forcefield.

 

 

Jah Forcefield je produkcijski, a do ljetnje sezone će biti i live projekt na kojem ekipa iz Uleme i Zentasha radi posljednje tri godine.

 

– Smatramo da je to naš prvi zajednički zreli muzički poduhvat koji će objedini sve naše uticaje, znanja i vještine u jednu kohezivnu sliku, orginalnan zvuk i vibraciju koja će biti lako pretpoznatljiva kao autentično domaća. Glavni fokus Jah Forcefielda prožima se kroz istraživanje svjesnih Stepper/Dub(step) bass linija namijenjenih isključivo za Soundsystem ples gotovo u istoj mjeri koliko i lutanje instrospekcijskim prostorima te feedback-ovanje saznatog natrag, ističu iz Jah Forcefield kolektiva.

 

bass ul ulema

 

Ovo također nije prvi put da Bass-ul-Ulema & Zentash Gigawatt nastupaju u Mostaru pri Street Arts Festivalu. Naime oni podržavaju cijelu priču još od samih početaka festivala.

 

Street Arts Mostar je orginalna inicijativa koji smo prepoznali kao jako bitnu stepenicu u daljnjem razvoju mostarske umjetničke scene i uvijek se rado odazovemo na Marinin poziv. Mostarci su se bezbroj puta pokazali kao veliki ljubitelji zvuka kojeg njegujemo i uvijek bude vatren ples u što ne sumnjamo da će ponoviti i u ovaj petak. Ono što smo spremili za ekipu ovaj put je svjež presjek soundsystem muzike u kojoj uživamo u posljednje vrijeme (bilo da potiče iz Reggae/Dub/Stepper/Dubstep kampa) i u malo većoj mjeri Jah Forcefield produkcije potpomognute muzikom koju smo stvarali kao Bass-ul-Ulema/Zentash Gigawatt ili individualno kao Monodread, Bademah i Zentash, kazao nam je Ajdin Agović/Jah Forcefield.

 

 

U februaru organizacijski tim Street Art Festivala nastavlja sa StreetArtura programima. Slijedi StreetArTura Solid Session koji će se održati 10.2.2017. u Bosanskoj Kafani Tabhani i na kojem će za muziku biti zaduženi Igor Cvitković & Marina Mimoza.

 

Street Arts Festival u Mostaru egzistira od 2012. godine i svojim je održavanjem omogućio stvaranje kulturne platforme koja donosi umjetnost na ulice grada te umrežava umjetnike iz cijelog svijeta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Yerba Mala otvara još jedan shop u Sarajevu