JAH FORCEFIELD kolektiv iz Sarajeva gostuje na programu StreetArtura u Mostaru

Street Arts Festival Mostar nakon obilježavanja 5. godina postojanja, nastavlja sa održavanjem off programa naziva StreetArTura i u 2017. Riječ je o muzičkim i kreativnim sadržajima koji će se održavati svakog mjeseca do početka 6. Street Arts Festivala, te okupljati stvaratelje/ce koji podržavaju Festival od samog njegovog početka kao i one koji će se tek priključiti cijeloj priči.

 

streetart

 

Coco Loco je 20.1. 2017. domaćin programu StreetArtura Soundsystem, fokusiranom na dub, regge, dubstep i bass zvuk, na kojem će gostovati kolektiv BasS-ul-Ulema & Zentash Gigawatt iz Sarajeva koji će se predstaviti sa svojim novim producentskim projektom Jah Forcefield.

 

 

Jah Forcefield je produkcijski, a do ljetnje sezone će biti i live projekt na kojem ekipa iz Uleme i Zentasha radi posljednje tri godine.

 

– Smatramo da je to naš prvi zajednički zreli muzički poduhvat koji će objedini sve naše uticaje, znanja i vještine u jednu kohezivnu sliku, orginalnan zvuk i vibraciju koja će biti lako pretpoznatljiva kao autentično domaća. Glavni fokus Jah Forcefielda prožima se kroz istraživanje svjesnih Stepper/Dub(step) bass linija namijenjenih isključivo za Soundsystem ples gotovo u istoj mjeri koliko i lutanje instrospekcijskim prostorima te feedback-ovanje saznatog natrag, ističu iz Jah Forcefield kolektiva.

 

bass ul ulema

 

Ovo također nije prvi put da Bass-ul-Ulema & Zentash Gigawatt nastupaju u Mostaru pri Street Arts Festivalu. Naime oni podržavaju cijelu priču još od samih početaka festivala.

 

Street Arts Mostar je orginalna inicijativa koji smo prepoznali kao jako bitnu stepenicu u daljnjem razvoju mostarske umjetničke scene i uvijek se rado odazovemo na Marinin poziv. Mostarci su se bezbroj puta pokazali kao veliki ljubitelji zvuka kojeg njegujemo i uvijek bude vatren ples u što ne sumnjamo da će ponoviti i u ovaj petak. Ono što smo spremili za ekipu ovaj put je svjež presjek soundsystem muzike u kojoj uživamo u posljednje vrijeme (bilo da potiče iz Reggae/Dub/Stepper/Dubstep kampa) i u malo većoj mjeri Jah Forcefield produkcije potpomognute muzikom koju smo stvarali kao Bass-ul-Ulema/Zentash Gigawatt ili individualno kao Monodread, Bademah i Zentash, kazao nam je Ajdin Agović/Jah Forcefield.

 

 

U februaru organizacijski tim Street Art Festivala nastavlja sa StreetArtura programima. Slijedi StreetArTura Solid Session koji će se održati 10.2.2017. u Bosanskoj Kafani Tabhani i na kojem će za muziku biti zaduženi Igor Cvitković & Marina Mimoza.

 

Street Arts Festival u Mostaru egzistira od 2012. godine i svojim je održavanjem omogućio stvaranje kulturne platforme koja donosi umjetnost na ulice grada te umrežava umjetnike iz cijelog svijeta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kontra: Najbitnije je vjerovati sam sebi