Jazz Festival Ljubljana donosi 25 koncerata muzičara i muzičarki iz 13 zemalja

Datum objave
06/07/2021

Nakon što je prošle godine predstavio jedinstveni koncept virtualnog festivala koji je dosegnuo do publike iz čitavog svijeta, a koji je uključivao nastupe lokalnih muzičara i međunarodnih umjetnika čiji su se ekskluzivni video koncerti besprijekorno stapali u organsku cjelinu i emitirali se putem interneta, 62. izdanje ljubljanskog Jazz Festivala – od 28. do 21. jula – ima misliju da vrati normalnost. Iako će koncerti biti održavani u strogim ograničenjima namijenjenim suzbijanjem epidemije COVID-19, organizacijski tim je odlučio organizirati festival uživo u potpunosti. I ove godine kreativni direktori festivala su Bogdan Benigar i Edin Zubčević.

 

 

Ovogodišnje izdanje donosi impresivnih 25 koncerata, uključujući i nastup sjajnog Avishai Cohena. Na festivalu će biti predstavljeni muzičari/ke iz 13 zemalja sa širokim spektrom slovenskih muzičara. Većina koncerata će biti održana u Parku Sveta Evrope, ulaz na te koncerte će biti slobodan.

Jazz festival Ljubljana ove godine postaje jedno od magičnih mjesta koje će ponovno postati živo središte kreativnosti i interakcije nastavljajući s izgradnjom prekinute muzičke zajednice.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja pogledajte na ovom linku – Jazz Festival Ljubljana

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sergio Delgado: Španac koji je odlučio živjeti u Sarajevu