Jazz Festival Ljubljana donosi 25 koncerata muzičara i muzičarki iz 13 zemalja

Datum objave
06/07/2021

Nakon što je prošle godine predstavio jedinstveni koncept virtualnog festivala koji je dosegnuo do publike iz čitavog svijeta, a koji je uključivao nastupe lokalnih muzičara i međunarodnih umjetnika čiji su se ekskluzivni video koncerti besprijekorno stapali u organsku cjelinu i emitirali se putem interneta, 62. izdanje ljubljanskog Jazz Festivala – od 28. do 21. jula – ima misliju da vrati normalnost. Iako će koncerti biti održavani u strogim ograničenjima namijenjenim suzbijanjem epidemije COVID-19, organizacijski tim je odlučio organizirati festival uživo u potpunosti. I ove godine kreativni direktori festivala su Bogdan Benigar i Edin Zubčević.

 

 

Ovogodišnje izdanje donosi impresivnih 25 koncerata, uključujući i nastup sjajnog Avishai Cohena. Na festivalu će biti predstavljeni muzičari/ke iz 13 zemalja sa širokim spektrom slovenskih muzičara. Većina koncerata će biti održana u Parku Sveta Evrope, ulaz na te koncerte će biti slobodan.

Jazz festival Ljubljana ove godine postaje jedno od magičnih mjesta koje će ponovno postati živo središte kreativnosti i interakcije nastavljajući s izgradnjom prekinute muzičke zajednice.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja pogledajte na ovom linku – Jazz Festival Ljubljana

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Otvorena izložba ARKTIČKE SUDBINE fotografa NICOLASA MINGASSONA