Jedanaestogodišnja Iranka, TARA SHARIFI je najpametnija osoba na svijetu

Tara Sharifi, 11-godišnja učenica srednje škole Aylesbury iz Irana je najpametnija osoba na svijetu, piše Nextshark. Naime, ova djevojčica je ostvarila najveći rezultat ikada (brojka od čak 162!) na IQ testu. Taj ispit polagala je kao dio prijemnog ispita na Sveučilištu Oxford.

 

Rezultat koji je ostvarila stavlja ju na popis genijalaca čiji je IQ samo 140. Albert Einstein je imao IQ 160, a ova malena Iranka je inteligentnija i od njega. Vlastitim rezultatima ostala je malo zatečena i sama djevojčica.

 

– Bila sam šokirana kad sam postigla rezultat – nikad nisam očekivala da ću dobiti ovako dobar rezultat. Moji roditelji i ja skupa smo donijeli odluku da riješim IQ test, rekla je Tara za The Bucks Herald.

 

Tara impresivan rezultat znači da se sada kvalificirala za članstvo u Mensi što predstavlja društvo visokog IQ-a. Ondje će se upoznati s drugim bivšim alumnijima, pridružit će se redovima žena s visokim IQ-om poput glumice Geene Davis i američke spisateljice Joyce Carol Oates. Dobnih ograničenja za članstvo u Mensi trenutno nema. Vjerovali ili ne, jednu trećinu članova Mense u Australiji čine djeca.

 

Tarin otac, Hossein Sharifi rekao je novinarima da je izuzetno ponosan na svoju kćer – premda je imao razumijevanja za njezinu intelektualnu vještinu. Ova pametna 11-godišnjakinja izrazila je interes za daljnjim istraživanjima matematike što možda znači da će ona slijediti korake matematičarke Maryam Mirzakhani, dobitnice medalje, Fields.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
10 ideja za savršen bidermajer