Jedinstvena Hendrick’s gin druženja u Sarajevu i Mostaru kao vrhunac ljeta

Datum objave
06/09/2021

U posljednje vrijeme mnogi su se prioriteti promijenili, pa nas tako danas sve češće usrećuju doista male stvari. Danas je većini osoba za dozu sreće potrebno malo sunca i jedva dočekani događaj na otvorenom!

Gin tonic postao je pravo malo umijeće u čaši koje budi sva osjetila i koje je omiljeno osvježenje mnogima, posebno tokom dugih, toplih ljetnih mjeseci. Upravo zbog toga ne iznenađuje što je Hendrick’s gin organizovao druženja u Sarajevu i Mostaru koja su dobro znane lokale Unu i Daleku obalu, pretvorila u nesvakidašnje, maštovite lokacije. Gosti su na pomenutim ljetnim zabavama uživali u sjajnoj atmosferi koja je vladala zahvaljujući kako plesnim notama, tako i nesvakidašnjem okusu Hendrick’s gina. Zanimljivo je da je u Mostaru bio prizemljen i neobični balon na vrući zrak koji, nažalost, nije podignut iznad tla radi jakog vjetra. No, u periodu koji slijedi najneobičniji balon i Hendrick’s gin posjetit će i druge gradove u BiH kako bi zainteresirani imali priliku da lete balonom, uživaju u pogledu i ispijaju omiljeni gin – tonic.

Na oba druženja su prisutnima barmeni spravljali koktele sa Botanica začinima. Najveću pažnju plijenio je jedinstveni spoj “gin – tonic” napravljen s premium Thomas Henry tonicima i kriškom krastavca, jedinstvenim Hendrick’s potpisom. Pored specifičnog načina destilacije, Hendrick’s u svom sastavu ima i ekstrakt cvijeta ruže, ali ono po čemu je najpoznatiji svakako je krastavac. Bogatim okusom i neobičnom tamnim izgledom boce inspirisane viktorijanskim stilom, Hendrick’s gin se dodatno ističe u svakoj gastro priči.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Emela Burdžović: Ne pristajemo ni na šta ispod najboljeg