JIBO simpatični robot: Pravi mali pomoćnik u vašem domaćinstvu

Roboti za zabavu nisu nikakva novost. Sony je pokušao s AIBOm, robotom u obliku psa koji je bio samo zabavna igračka, međutim, profesorica s uglednog MIT-a, Cynthia Breazeal, otišla je korak dalje. Osnovala je kompaniju i sa saradnicima stvorila robota koji će biti koristan, a ne samo zabavan.

 

Robotić, koji neodoljivo podsjeća na Eve iz Pixarovog hit filma Wall-E, zove se Jibo i uskoro će se pojaviti u prodaji, a moći će odgovarati na telefonske pozive, zabavljati klince pričama, slikati vas, bilježiti sve što mu kažete, odgovarati na glasovne i video pozive, pričati priče, pružiti  emocionalnu podršku i još puno toga.

 

jibo

 

Visok je 28 cm, teži 2,7 kg, na faci mu se nalazi veliki touchscreen fullHD rezolucije te ima ugrađene kamere, zvučnike i mikrofone. Tijelo mu je osjetljivo na dodir i možeš ga probuditi laganim tapkanjam. Naravno, reagira te prepoznaje glasove i lica ukućana pa sve oslovljava imenom.

 

 

Hardver je impresivan, a izgleda da niti softver puno ne zaostaje. Nove Jibo aplikacije bit će moguće skinuti s interneta, a njegovi tvorci očekuju kako će developeri pronaći mnoštvo novih primjena za simpatičnog robota. Jibo će u prodaju krajem ove ili početkom slijedeće godine po cijeni od 500 dolara.

 

 

Pitanje je – treba li vam uopće treba ovaj kućni robot?

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3N1Q8oFpX1Y[/youtube]

 

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jazz Fest: Borba dobre muzike protiv loše politike