JIBO simpatični robot: Pravi mali pomoćnik u vašem domaćinstvu

Roboti za zabavu nisu nikakva novost. Sony je pokušao s AIBOm, robotom u obliku psa koji je bio samo zabavna igračka, međutim, profesorica s uglednog MIT-a, Cynthia Breazeal, otišla je korak dalje. Osnovala je kompaniju i sa saradnicima stvorila robota koji će biti koristan, a ne samo zabavan.

 

Robotić, koji neodoljivo podsjeća na Eve iz Pixarovog hit filma Wall-E, zove se Jibo i uskoro će se pojaviti u prodaji, a moći će odgovarati na telefonske pozive, zabavljati klince pričama, slikati vas, bilježiti sve što mu kažete, odgovarati na glasovne i video pozive, pričati priče, pružiti  emocionalnu podršku i još puno toga.

 

jibo

 

Visok je 28 cm, teži 2,7 kg, na faci mu se nalazi veliki touchscreen fullHD rezolucije te ima ugrađene kamere, zvučnike i mikrofone. Tijelo mu je osjetljivo na dodir i možeš ga probuditi laganim tapkanjam. Naravno, reagira te prepoznaje glasove i lica ukućana pa sve oslovljava imenom.

 

 

Hardver je impresivan, a izgleda da niti softver puno ne zaostaje. Nove Jibo aplikacije bit će moguće skinuti s interneta, a njegovi tvorci očekuju kako će developeri pronaći mnoštvo novih primjena za simpatičnog robota. Jibo će u prodaju krajem ove ili početkom slijedeće godine po cijeni od 500 dolara.

 

 

Pitanje je – treba li vam uopće treba ovaj kućni robot?

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3N1Q8oFpX1Y[/youtube]

 

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KAFTAN STUDIO predstavlja nove IT jakne