Kako očistiti make-up kistove

Redovno pranje kistova za make-up izuzetno je bitno bez obzira koliko ih često koristili, jer ipak se radi sredstvu pomoću kojeg nanosite šminku, a osim toga svaki put tokom šminkanja dodirujete kožu zbog čega širite opasnost da naneste određene bakterije kojih ćete se kasnije jako teško riješiti.

kistovi1

 

 

Iako make-up artisti preporučuju pranje kistova nakon svakog korištenja (što je potpuno jasno u njihovom slučaju s obzirom na to da ih koriste na brojnim klijentima), koristite li make-up kistove isključivo za osobnu upotrebu i ne dijelite li ih ni sa kim drugim, dovoljno je da ih operete jednom sedmično, a svakodnevno ih možete obrisati samo vlažnom maramicom.

 

Prema mišljenu brojnih stručnjaka bilo bi najbolje koristiti poznato sredstvo, odnosno tekućinu koju koristi velik broj vizažista. Ne samo da pere nego ujedno i njeguje osjetljiva vlakna. Raspitajte su u svim vodećim trgovinama, međutim, postoji i drugi način.

 

kistovi2

 

Naime dovoljno je u kući imati šampon, ili gel koji koristite za čišćenje lica. Upravo će vam oni isto tako očistiti kistove s tim da će možda malo duže trajati. Ono što prvo trebate napraviti je dobro smočiti kist nakon čega ćete laganim potezima umasirati u tekućinu za pranje. Pazite da kistove perete niz dlaku kako biste spriječili cvjetanje kistova.

 

Kada ste lagano utrljali šampon, operite u mlakoj vodi i nakon toga okrenite prema dolje da se što bolje osuši. Slobodno možete nekoliko puta lagano otresti, a zatim ih posušite papirnatim maramicama i ostavite da se u potpunosti osuše.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na bh. tržište stigli parfemi brenda ZADIG&VOLTAIRE