Kako očistiti make-up kistove

Release Date
21/09/2014

Redovno pranje kistova za make-up izuzetno je bitno bez obzira koliko ih često koristili, jer ipak se radi sredstvu pomoću kojeg nanosite šminku, a osim toga svaki put tokom šminkanja dodirujete kožu zbog čega širite opasnost da naneste određene bakterije kojih ćete se kasnije jako teško riješiti.

kistovi1

 

Iako make-up artisti preporučuju pranje kistova nakon svakog korištenja (što je potpuno jasno u njihovom slučaju s obzirom na to da ih koriste na brojnim klijentima), koristite li make-up kistove isključivo za osobnu upotrebu i ne dijelite li ih ni sa kim drugim, dovoljno je da ih operete jednom sedmično, a svakodnevno ih možete obrisati samo vlažnom maramicom.

Prema mišljenu brojnih stručnjaka bilo bi najbolje koristiti poznato sredstvo, odnosno tekućinu koju koristi velik broj vizažista. Ne samo da pere nego ujedno i njeguje osjetljiva vlakna. Raspitajte su u svim vodećim trgovinama, međutim, postoji i drugi način.

 

Naime dovoljno je u kući imati šampon, ili gel koji koristite za čišćenje lica. Upravo će vam oni isto tako očistiti kistove s tim da će možda malo duže trajati. Ono što prvo trebate napraviti je dobro smočiti kist nakon čega ćete laganim potezima umasirati u tekućinu za pranje. Pazite da kistove perete niz dlaku kako biste spriječili cvjetanje kistova.

Kada ste lagano utrljali šampon, operite u mlakoj vodi i nakon toga okrenite prema dolje da se što bolje osuši. Slobodno možete nekoliko puta lagano otresti, a zatim ih posušite papirnatim maramicama i ostavite da se u potpunosti osuše.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.