World Cup 2018 - Belgija-BiH

Karikature Zdravka Cvjetkovića 12. oktobra u Kriterionu

Nakon izložbe u Zenici, izložba sportskih karikatura i ilustracija Zdravka Cvjetkovića, SVI NAŠI ZMAJEVI, 12. oktobra s početkom u 20h izložba će biti upriličena i u Art kinu Kriterion u Sarajevu. 

 

svi nasi zmajevi sarajevo

 

Karikature koje ćete imati priliku vidjeti u sklopu izložbe nastale su u proteklih 7 godina. Sve je počelo kao zabava i podrška našoj fudbalskoj reprezentaciji na socijalnim mrežama u kvalifikacijama za EURO 2012.

 

– Nakon nekoliko skica i karikatura i odličnog odziva na društvenim mrežama, nastavio sam da prije skoro svake bitnije utakmice fudbalske reprezentacije radim karikature uz neki osvrt na stanje u reprezentaciji u tom datom momentu. Mnogi portali i Facebook prijatelji su karikature dijelili online pa bi se one brzo proširile internetom. Neke su bile i proročanske, neke ne, ali jedno je sigurno, ja sam se uvijek lijepo osjećao dok sam ih radio i doprinosile su sveukupnoj euforiji prije nekih bitnih utakmica. U međuvremenu sam počeo da radim karikature i ilustracije vezane i za ostale sportove. S obzirom na to da broj karikatura trenutno prelazi broj 50, logičan slijed je bio da radovi iz virtualnom svijeta pređu u materijalni. Nadam se da ćete uzivati u izložbi koliko sam ja uživao u crtanju, rekao nam je autor, Zdravko Cvjetković.

 

World Cup 2014 - BiH-Argentina
World Cup 2014 – BiH-Argentina

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na ALU u Sarajevu danas otvorenje izložbe ‘In Parallel Sarajevo-Graz 2018’