navlakuša

Kolektiv ODRON i galerija Artiona organiziraju grupnu izložbu NAVLAKUŠA

Release Date
12/05/2022

Želeći osnažiti i afirmirati kroz medijski i fizički prostor umjetnice iz BiH, kao i promovisati saradnju dvije galerije koje su primarno fokusirane da kroz svoj zajednički i individualni rad pokažu otpor u vidu jedinstva, umjetničko-aktivistički kolektiv ODRON i galerija Artiona organiziraju grupnu izložbu Navlakuša koja će se održati subotu, 14. maja sa početkom od 14h u Radićevoj 1/1.

Na kolektivnoj izložbi posjetitelji će uživati u umjetničkim djelima različitih tehnika izražavanja u vizuelnoj umjetnosti kao što su grafika, slikarstvo, crtez i fotografija. Za muzički dio eventa u ODRONU pobrinuti će se Sestre gdje se družimo do 20h.

Muzički programa se nastavlja u Artioni sa početkom od 20h, sa našom resident DJane Goblen Geisha. Za dobru atmosferu i potpuno uživanje čula sluha i putovanje kroz zvuk pridružit će se i gošća iznenađenja.

Navlakuša izgleda dobro ali ne ispunjava tuđa očekivanja. Puno obećava ali ne sprovodi. Svakog namami u zamku. Radi u svoju korist. Čeka u zasjedi i stvara nervozu. Sumnjiva je i kad ništa ne radi. Navlakuša ima skrivene motive. Ona je kontroverzna ličnost, ali ipak ne bi postojala da nismo fascinirani njome. Radujemo se vašim radovima i zajedničkoj saradnji jer svaki put kada napredujemo kao zajednica, jačamo i gradimo bolji život za sebe kao pojedinke/ce, poručuju organizatori/ce.

 

Na izložbi će biti predstavljeni radiovi umjetnika/ca:

– Nanda Agić (grafike)

– Marija Tica / MoveRama (stencil art)

– Ana Matić (akril na platnu)

– Zlata Hodžić (fotografija)

– Sunita Fišić (akril)

– Zerina Fišić (akril)

– Nadža Brkanić (akril)

– Lea Jerlagić (crtež / grafika)

 

Muzički dio

14-20h DJ set Sestre @ ODRON

20-00h DJ set Goblen Geisha + goste iznenađenja @ Artiona

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dženana Hadžihafizbegović: SOLILOKVIJ