Kom modnom pokretu dajete glas: Normcore ili Glamcore?

Negdje između Milana, Londona i Pariza, na modnu scenu (street stila pogotovo) ušetao je najnoviji modni pokret Normcore čija parola je bila krajnje anti-fashion: prestanite se truditi da budete autentični, drugačiji i utopite se u gomilu!

 

normcore-3normcore-1

 

Termin koji je još u oktobru lansirala njujorška agencija za trendove K-Hole okarakterisao je svoju grupaciju kao ljude koji ne trebaju pratiti šarenilo i zanesenost trendovima koje promoviraju mnoge trendseterke. Normcore je trebao da se odnosi i odnosi se na ljude koji podsjećaju na stil Stevea Jobsa: osobe koje su posvećene poslu i koje su krajnje skromne u oblačenju vodeći računa da prevashodno nose udobnu, casual odeću bez šarenog printa ili logoa. U njihovom garderoberu nalaze se duks starije sestre, majice koje su već pohabane, jeans koji je ispran….

 

Što običnija i jednostavnija moda. Moda koja nije statusni simbol već savršeno skrojena kreacija.

 

Čak prije nego što je Karl transformirao kompletnu Chanel reviju u supermarket i na pistu poslao Caru u udobnim patikama i ležernim pantalonama, urednici su nosili odeću koja je normcore! Zovite to kako želite, Celine efektom, smirivanjem palete nakon ludog, eksplozivnog printa, ali današnja definicija chica odnosi se na udoban par patika, majicu, boyfriend jeans, mekan džemper… Što jednostavnije to bolje, izjavila je Emily Segal ispred K-Hole agencije.

 

I taman kada smo mislili to je to. Normcore osvaja. Pojavio se Glamcore.

 

Glamcore-3 Glamcore-4

 

 

Sušta suprotnost anonimnom jeansu i patikama. Ovo je trend koji vas poziva da budete fant-a-stičn-eee! Mantili i kaputi s pop art portetima, oversize Celine kaiševi. A glavna predvodnica je Anna Dello Russo! Kraljica boja, dezena, materijala. Svega.

 

Privucite pažnju nekim glam detaljem, bilo to haljina u vrištećem printu nalik ruskoj nošnji ili šešir u obliku šolje, ili suknja koja podsjeća na kišobran, oblik suze… Ovo je trend koji zahtijeva da se istaknete u masi, a ne da se utopite u nju.

 

Pa koji birate?

 

elle.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Beyoncé i adidas predstavili rodno neutralnu kolekciju inspirisanu ljubavlju