Koncert Maje Milinković 24.jula u BKC-u u Sarajevu

Datum objave
15/07/2022

Njene boje su dvije bogate tradicije, sevdah i fado koje već dugo godina veze u originalno ruho zvano Fadolinka! U sklopu festivala Baščaršijske noći u velikoj dvorani JU BKC Sarajevo 24.jula svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu Maje Milinković.

Bosanskohercegovačka kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jednog od najboljih vokala u BIH, o čemu svjedoče brojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv bosanska Amalia Rodrigues, veze melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta. Na  koncertu će pored kompozicija sa ranijih albuma, a nakon predstavljanja publici u Portugalu, Hrvatskoj i Srbiji, predstaviti i svoj peti studijski album pod nazivom Kaftan D’Alma (Kaftan duše) koji je izašao i uzdanju Croatia Records. Publika će također imati priliku da čuje i najnoviji singl Sarajevo u duši mi spavaš.

Kaftan  simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima  koja na neki način i odražava samu prirodu duše.

Maju će na sceni pratiti Džanin Zeković i Adis Hatunić – klasične gitare, Osman Abdelmukaram – bass gitara Gordan Kranjčić – perkusije.

Ulaznice za koncert koji počinje u 21 sat mogu se kupiti na blagajni BKC-a u simboličnom iznosu od 10 konvertibilnih maraka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevo dobilo dvadeset novih Nextbike bicikala