Konstrakta na EXIT donosi svjetsku premijeru jedinstvenog multimedijalnog performansa

Datum objave
19/04/2022
fotografije
Kosta Đuraković

Najtraženije muzičko ime Balkana, Ana Đurić Konstrakta, krunisat će ovogodišnji program EXIT festivala u nedjelju, 10. jula, i to svjetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa! Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svjetskim imenima, među kojima su su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

Na Exitu sam bila i kao posjetitelj, i kao dio Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Main stageu kao Konstrakta, tako da vidimo se, poručuje Ana Đurić Konstrakta!

Iako djeluje da se njen uspjeh desio preko noći, Ana Đurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska muzičarka atipičnim zvukom pjesme In Corpore Sano, kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. In corpore sano je dio projekta Triptih, u kojem su i pjesme Nobl i Mekano, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je također osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pjesmama Žvake i Neam šamana, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi.  Ana Đurić svoje muzičke korijene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Kvalitet puta koji su u međuvremeno prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem saradnje Gruvlenda sa svjetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je label unutar velikog Universal Musica.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma – WTF is Gruvlend? (2010) i Šta stvarno želiš? (2016), zatim EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine numere ostvaraju veliki uspjeh. Od najvećih hitova benda, s kojima je obišla cijelu bivšu Jugoslaviju, izdvajaju se pjesme Nisam znala da sam ovo htela, Đango, Plodni dani, Jednom je sada, Tuga, Mama.

Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i ranije na Exitu. Konstrakta će ovog ljeta predstaviti svoje pjesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performans planira se za veliko finale EXIT festivala, 10. jula!

 

Ulaznice

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coach Party, Sana Garić, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po cijeni od 128 KM, uz uštedu od 50 odsto. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. juli, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds dostupne su po promotivnim cijenama, a njihov kontingent je ograničen. Cijena regularnih jednodnevnih ulaznica je 62 KM, fan pit ulaznice su dostupne po poklon cijeni od 82 KM, a VIP po cijeni od 210 KM. Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mjestima i onlajn na stranicama Gigs Tixa.

Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mjestima i online na stranicama Gigs Tixa.

Novo EXIT poglavlje otvoreno je specijalnim proljetnim izdanjem No Sleep festivala, koje je održano u Beogradu 8. i 9. aprila uz više od 15.000 posjetitelja. I u ovoj godini članovi Exitove festivalske porodice – EXIT, Sea Star, Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep i njen esencijalni dio – posjetitelji, bit će zajedno, slobodni i bez granica, kako je jedino i moguće. EXIT ove sezone donosi i iznenađenja, u pripremi su još najmanje dva velika događaja, u dve nove države, o čemu će više informacija stići uskoro!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kratki reklamni film kuće COCO DE MER nakon kojeg ćete misliti samo na seks