Kultur Shock u sarajevskom Domu mladih

Release Date
23/03/2023

Već sada tradicionalno, Centar Skenderija, i ovog 6. aprila, organizuje koncert i jedinstven muzički spektakl za obilježavanje Dana grada Sarajeva. Nakon Crvene Jabuke, koja je nastupila prošle godine, ove godine na sceni Doma mladih, nakon dugo vremena, pojavit će se kultni bend Kultur Shock.

 

Inače, bend Kultur Shock je aktivan od 1996. godine, a poznati su po kombinovanju balkanske etno muziku sa punkom, metalom i rockom. Članovi benda su iz Bosne i Heregovine i Sjedinjenih Američkih Država, gdje su uglavnom i bazirani. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela više od 1.500 nastupa širom Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

Povratak ovog kultnog benda u Sarajevo, na dan grada, zasigurno je događaj koji će ostati dugo upamćen, posebno uzimajući u obzir muziku i pjesme koje su opjevale Sarajevo.

Prije samog nastupa Kultur Shocka atmosferu će zagrijati predgrupa Erik & the Worldly Savages. Ova kanadska grupa, baš kao i zvijezde ove večeri, na sličan način koristi uticaje, etno muzike, regea, punk rocka i metala, tako da će cijela noć biti u tom tonu.

Kompletan program počinje u 20 sati, a karte će biti moguće kupiti u ograničenom broju po cijeni od 10,00 KM. Redovna cijena ulaznice je 15 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.