Kurt Elling: Parisian Heartbreak u Sarajevu!

Jedan od učesnika ovogodišnjeg 19. Jazz Festa Sarajevo 2015 bit će i američki vokalista Kurt Elling koji će u novembru na sarajevskom međunarodnom muzičkom festivalu predstaviti svoj aktuelni album Passion World.

 

Album je objavljen u junu ove godine, a prilikom downloada na internet servisu iTunes, bonus track su dvije kompozicije: Me Jedyne Niebo i Parisian Heartbreak za koju muziku potpisuje Richard Galliano, a tekst Kurt Elling.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8RVnBm-uAPw[/youtube]

 

Nastup 7. novembra bit će Ellingov drugi koncert u Sarajevu. Prvi put je nastupao na Jazz Festu 2009. godine kada je predstavio album Dedicated to You za koji je nekoliko mjeseci kasnije osvojio i nagradu Grammy. Slično se desilo i prošle godine kada je na 18. Jazz Festu predstavljen novi album Dianne Reeves Beautiful Life za koji je u februaru ove godine osvojila svoj peti Grammy.

 

Passion World je Ellingov 11. album, a kuriozitet je da je ovaj američki pjevač za svaki od svojih albuma bio nominiran za nagradu Grammy. Kritičari uglednog magazina Downbeat u periodu od 2000. do 2012. godine birali su Kurta Ellinga 13 puta zaredom za najboljeg muškog vokalistu.

 

Novembarskim koncertom Kurta Ellinga Jazz Fest nastavlja tradiciju predstavljanja najtraženijih i najboljih jazz vokalista našeg vremena, kakvi su bili nezaboravni premijerni nastupi Dianne Reeves 2008. godine ili prošlogodišnji koncert Gregoryja Portera.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Počasno Srce Sarajeva uručeno glumcu Beniciju Del Toru