Lady Gaga glumi Guccijevu suprugu u novom filmu Ridleya Scotta

Datum objave
15/12/2020
fotografija
Instagram / Lady Gaga

Lady Gaga se pridružila postavi novog filma Ridleya Scotta koji prati priču ubistva Maurizzija Guccija, a glumit će Guccijevu bivšu suprugu Patriziu Reggiani.

Maurizio Gucci bio je sin Rodolfa Guccija i unuk Guccija Guccija, izvornog osnivača modne kuće Gucci. Jedno vrijeme bio je čelnik kompanije, a 1995. godine je ubijen. Nakon dugotrajnog suđenja Guccijeva bivša supruga, koju je ostavio 10 godina ranije i koju su mediji prozvali crnom udovicom, osuđena je na 29 godina zatvora zbog orkestriranja njegove smrti. Reggiani je odslužila 20 godina kazne, a 2016. godine je puštena na slobodu zbog dobrog ponašanja.

Nakon što je izašla iz zatvora, Reggiani je u intervjuu za The Guardian rekla: Kad bih ponovno mogla vidjeti Maurizia, rekla bih mu da ga volim jer je on najvažnija osoba u mom životu. Kad su je pitali šta bi on njoj rekao da se mogu opet sresti, odgovorila je: Mislim da bi rekao da osjećaj nije obostran.

Scenarij za film o ubistvu Maurizia Guccija pisat će Roberto Bentivegna, a djelomično će se temeljiti na knjizi Sare Gay Forden – The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed – iz 2001. godine.

Scott će film producirati u saradnji sa suprugom Gianninom Scott u svojoj produkcijskoj kući Scott Free Productions.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Šta su jeli likovi iz slavnih književnih djela?