Lady Gaga glumi Guccijevu suprugu u novom filmu Ridleya Scotta

Datum objave
15/12/2020
fotografija
Instagram / Lady Gaga

Lady Gaga se pridružila postavi novog filma Ridleya Scotta koji prati priču ubistva Maurizzija Guccija, a glumit će Guccijevu bivšu suprugu Patriziu Reggiani.

Maurizio Gucci bio je sin Rodolfa Guccija i unuk Guccija Guccija, izvornog osnivača modne kuće Gucci. Jedno vrijeme bio je čelnik kompanije, a 1995. godine je ubijen. Nakon dugotrajnog suđenja Guccijeva bivša supruga, koju je ostavio 10 godina ranije i koju su mediji prozvali crnom udovicom, osuđena je na 29 godina zatvora zbog orkestriranja njegove smrti. Reggiani je odslužila 20 godina kazne, a 2016. godine je puštena na slobodu zbog dobrog ponašanja.

Nakon što je izašla iz zatvora, Reggiani je u intervjuu za The Guardian rekla: Kad bih ponovno mogla vidjeti Maurizia, rekla bih mu da ga volim jer je on najvažnija osoba u mom životu. Kad su je pitali šta bi on njoj rekao da se mogu opet sresti, odgovorila je: Mislim da bi rekao da osjećaj nije obostran.

Scenarij za film o ubistvu Maurizia Guccija pisat će Roberto Bentivegna, a djelomično će se temeljiti na knjizi Sare Gay Forden – The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed – iz 2001. godine.

Scott će film producirati u saradnji sa suprugom Gianninom Scott u svojoj produkcijskoj kući Scott Free Productions.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Toyota napreduje u smjeru buduće mobilnosti sa drugom generacijom koncepta MIRAI na sajmu u Tokiju