Letite Wizz Airom iz Sarajeva do Abu Dhabija i istražite njegove nevjerovatne atrakcije

Datum objave
07/09/2021

Wizz Air Abu Dhabi, najnoviji nacionalni avioprevoznik UAE, nudi uzbudljive mogućnosti putovanja za sve koji žele istražiti glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Grad je postao svjetski poznat po svojoj nevjerovatnoj umjetnosti, kulturi, tradiciji i gostoprimstvu. Letovi između Sarajeva i glavnog grada UAE od 3. oktobra otvorit će nove mogućnosti putnicima iz BiH i ojačati veze između dvije zemlje. Karte su u prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji.

Wizz Air Abu Dhabi nudi snižene PCR testove u glavnom gradu UAE. Svi putnici Wizz Air Abu Dhabija bit će testirani prije ukrcavanja na let kako bi dobili odobrenje za putovanje u skladu sa smjernicama Aerodroma Abu Dhabi, a svi članovi posade ove aviokompanije su vakcinisani.

Za potpuni mir tokom ovog neizvjesnog vremena, putnici mogu pouzdano rezervisati karte zahvaljujući opciji WIZZ Flex. Sa WIZZ Flex, putnici mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i primiti 100% cijene karte odmah refundiranu kroz aviokredit.

Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koji nude najniže sagorijevanje goriva, emisije i buku.

Aviokompanija je također uvela novu eru sanitarnih putovanja kroz svoju mrežu, s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i posade. Kliknite ovdje da pogledate Wizz Airov novi video o zdravlju i sigurnosti.

Abu Dhabi crew

Ko može ući u UAE?

Od 5. septembra Ujedinjeni Arapski Emirati su donijeli odluku o otvaranju za turiste.

Vakcinisani putnici koji dolaze iz zemalja sa “zelene liste” ne moraju ići u karantin, ali moraju pokazati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, uraditi besplatan PCR test po dolasku u zemlju, ali i dodatni PCR test 6. dana boravka u Abu Dhabiju.

Za vakcinisane putnike iz destinacija koje nisu na zelenoj listi također važi pravilo da ne moraju ići u karantin s tim da im je potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati, moraju uraditi besplatan PCR test po dolasku, a dodatna PCR testiranja moraju obaviti 4. i 8. dana boravka u Abu Dhabiju.

Za nevakcinisane putnike važe ova pravila:

– Onima koji dolaze iz zemalja sa “zelene liste” neophodni su negativan PCR ne stariji od 48 sati, besplatan PCR po dolasku u zemlju te dodatni PCR testovi 6. i 9. dana boravka.

– Nevakcinisani putnici iz zemalja koje nisu na “zelenoj listi” moraju da idu 10 dana u karantin uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, besplatni PCR po dolasku te dodatni PCR 9. dana boravka.

– Svi putnici se i dalje moraju registrovati na ICA Smart Travel 48 sati prije polaska i dobiti QR kod.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
TOY STORE: Prva samostalna izložba skulptura MARKA FRANČEŠEVIĆA