Ljetni spektakl JESSIE WARE na Kalemegdanu

Koncert britanske zvezde Jessie Ware bit će održan u ponedeljak, 27. augusta u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, a za intro će biti zadužen Marko Milosavljević, jedan od najpopularnijih DJeva na ovim prostorima.

 

Tokom tromjesečne ljetnje turneje, ova pop soul diva promoviše aktuelni album Glasshouse, koji je objavljen krajem oktobra prošle godine i odmah je dospio na sedmu poziciju UK Top liste. To je prelijepa oda ljubavi, porodici i majčinstvu i za Jessie Ware njen najvažniji album. Na tom projektu je sarađivala sa imenima kao što su Ed Sheeran, STINT, Kid Harpoon, Felix i Hugo White – The Maccabees i Benny Blanco. Prvi singl Midnight obilježio je jul 2017. i njen veliki povratak, poslije trogodišnje pauze. Uslijedili su hvaljeni singlovi Selfish Love i Alone, kao i saradnja sa čuvenim Sheeranom na emotivnoj baladi Sam, posvećenoj njenom suprugu, kojeg zna iz školskih dana.

 

jessieware

 

Inače, Jessie Ware već radi na novim pjesmama i naglašava da je veoma zadovoljna kako one zvuče. Za nju je posebno važno to što zna da ono što stvara ima uticaj na veliki broj ljudi. Također, ima poruku i za nove umjetnike, koji krče put ka vrhu: Ne žurite, samo polako. Sarađujte!

 

DJ Marko Milosavljević nastupit će prije Jessie Ware sa specijalnim setom, kroz koji će se preplitati jazz, soul i funk note. Poznat je kao strastveni kolekcionar ploča, koji ima pozamašnu zbirku, kako elektronske muzike, tako i iz drugih žanrova. Kao veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike.

 

U karijeri dugoj više od 15 godina Markoje nastupao na najvećim festivalima i u klubovima širom Srbije i regiona, kao i u Evropi i Kanadi. Dijelio je scenu sa imenima kao što su izraelski jazz velikan Avishai Cohen i detroitska funk ikona i bivši član kultnog benda Funkadelic, Amp Fiddler. Nastupio je i na koncertu predvodnika svjetske elektronske scene Jeffa Millsa i Simfonijskog orkestra RTS-a.

 

Karte za beogradski koncert mogu da se nabave putem Eventim i Gigs Tix prodajnih mreža, po promo cijeni od 2190 dinara za parter i 2790 dinara za VIP tribinu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hata Tupo – od novinarstva do vlastitog biznisa u Peruu