L’OCCITANE en PROVENCE i Ekopak recikliraju ambalaže beauty proizvoda

U sklopu programa lojalnosti renomirani francuski brend L’OCCITANE en PROVENCE je u saradnji sa Ekopakom iz Sarajeva organizovao program prikupljanja ambalaže beauty proizvoda i njihovo recikliranje.

 

Ponosni smo na činjenici da smo prvi kozmetički brend u BIH , koji je u svojim poslovnicama u Sarajevu postavio kutije za odlaganje iskorištene ambalaže beauty proizvoda od plastike i stakla naših, ali i drugih beauty brendova. L’OCCITANE en PROVENCE je društveneo odgovorna kompanija koja želi proširiti svijest o važnosti očuvanja životne sredine i želje da počnemo da živimo u ekološki osvještenoj državi, stoga smo svojim kupcima za svaki povrat ambalaže obezbjedili 10% popusta pri kupovini, poručuju iz L’Occitanea.

 

l occitane reciklaza

L’Occitane će u saradnji sa Ekopakom osigurati da se sav prikupljeni ambalažni otpad preda na reciklažu, kako bi se transformisao u novi resurs. Stoga pozivaju sve njiove kupce da donesu svoje prazne bočice beauty proizvoda njihovih i drugih brendova i odlože ih u posude koje su namjenjene u tu svrhu, i na taj način daju priliku da se potrošena ambalaža pretvori u sasvim novi proizvod.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ruby Woo
5 najprodavanijih M.A.C. proizvoda na svijetu