L’OCCITANE en PROVENCE i Ekopak recikliraju ambalaže beauty proizvoda

U sklopu programa lojalnosti renomirani francuski brend L’OCCITANE en PROVENCE je u saradnji sa Ekopakom iz Sarajeva organizovao program prikupljanja ambalaže beauty proizvoda i njihovo recikliranje.

 

Ponosni smo na činjenici da smo prvi kozmetički brend u BIH , koji je u svojim poslovnicama u Sarajevu postavio kutije za odlaganje iskorištene ambalaže beauty proizvoda od plastike i stakla naših, ali i drugih beauty brendova. L’OCCITANE en PROVENCE je društveneo odgovorna kompanija koja želi proširiti svijest o važnosti očuvanja životne sredine i želje da počnemo da živimo u ekološki osvještenoj državi, stoga smo svojim kupcima za svaki povrat ambalaže obezbjedili 10% popusta pri kupovini, poručuju iz L’Occitanea.

 

l occitane reciklaza

L’Occitane će u saradnji sa Ekopakom osigurati da se sav prikupljeni ambalažni otpad preda na reciklažu, kako bi se transformisao u novi resurs. Stoga pozivaju sve njiove kupce da donesu svoje prazne bočice beauty proizvoda njihovih i drugih brendova i odlože ih u posude koje su namjenjene u tu svrhu, i na taj način daju priliku da se potrošena ambalaža pretvori u sasvim novi proizvod.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kozmetika Afrodita WHY maske za lice – više vlage, hranjivih tvari i naprednih anti-age sastojaka