Look dana: Macedonio Bezerra

fotografija
Vladan Gavrić

U Sarajevu je boravio ArtDeco make-up artist Macedonio Bezerra, kojeg smo imali priliku upoznati na ArtDeco druženju koje je upriličeno u cm shopu. Macedonio je rođen i odrastao u Brazilu. U industriju šminke je krenuo sa 20 godina radeći za veoma utjecajnu kozmetičku kuću u Brazilu O Boticario. S prirodnim talentom za boju i transformacije, počeo je eksperimentirati šminkajući i stvarati prekrasne poglede na svojim klijentima.

Prateći modne trendove i inovativne stilove, uvijek je uvjerenja da šminka može učiniti i više tj. stvoriti čuda. Možete biti lijepi, sigurni i snažni s pravom šminkom, njegov je moto.

Nakon što je pokrenuo prvu make-up radionicu u Brazilu, odlučio se na rad u inozemstvu i preselio se u Portugal kako bi radio kao nacionalni vizažist i trener za kozmetičku kuću O Boticario. Godine 2009. odlazi u London na studij šminkanja za kino, TV i teatar na London Fashion Collegea. Tamo je radio tri godine za kozmetičku kuću MAC i istovremeno šminkao za London Fashion Week.

Kao veleposlanik ARTDECO kozmetike u više od 70 zemalja on uživa i donosi radost, nove ideje na sve krajeve svijeta, nudeći trening i motivaciju na 4 različita jezika. Ima veoma bliske veze s različitim tržištima donoseći nove ideje, stvarajući svježe i inovativne proizvode.

 

Look dana Macedonio Bezerra (1)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje od Kaftan Studija sa crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala