LOTUS JOGA FEST: Vlašić, mjesto unutrašnje ravnoteže gdje ćete upoznati sebe

U posljednjih nekoliko mjeseci, susreli smo se sa drugačijim načinom života; djeca su školsku godinu završila ispred ekrana, savjetovani smo da u potpunosti izbjegavamo okupljanja držeći fizičku distancu od prijatelja i članova porodice. I dalje se borimo sa pandemijom koronavirusa, ali i samima sobom. Pred nama je izazov očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja. Lotus Joga Fest pokrenut je sa ciljem upoznavanja učesnica i učesnika sa drevnom vještinom joge kojom ćemo uz poštivanje svih mjera zaštite u okruženju prirodnih ljepota planine Vlašić zajedno nagraditi duh i tijelo.

 

104604453_109702257453918_6245971976741069607_o (002)

 

Lotus Joga Fest je međunarodni trodnevni festival zdravog načina života, sa posebnim akcentom na praktikovanje drevne vještine joge. Festival će biti održan od 11. do 13. septembra 2020. na bh. planini Vlašić, nadaleko poznatoj po ugodnoj klimi i izuzetnoj pitomosti, što je čini idealnim odmorištem za sve.

 

Za vrijeme održavanja Lotus Joga Festa, sve učesnice i učesnici će imati priliku učestvovati u više od dvadeset časova joge i različitim radionicama koje će voditi eminentne bosanskohercegovačke učiteljice i učitelji. Zakazan je i poseban meditativni pohod na vodopad Ugrić, esencijalni izvor vode za faunu Vlašića.

 

ugric1 (5 of 5) (002)

 

U skladu sa prijedlozima učitelja, brižno smo isplanirali i Kids Corner koji će vaše najmilije nježno uvesti u svijet joge – zabava i zdravlje u jednom paketu.

 

Organizator Lotus Joga Festa je turistička agencija Winter Vision Travel Agency koja je pripremila različite aranžmane za individualne i poslovne korisnike. Korisnice i korisnici punih (Lotus) aranžmana odsjest će u Hotelu Sunce Vlašić.

 

Program Lotus Joga Festa je namijenjen kako početnicima, tako i iskusnijim praktikantima različitih smjerova joge. U periodu od tri dana učestvovat ćete na 20 joga sesija različitih stilova koje će voditi renomirani bh. učitelji. Poseban program planiran je za najmlađe, a ishrana će biti pripremljena prema vašem odabiru (standardni, vegetarijanski ili veganski meni).

 

 

prirodaVlasic (30 of 36) (002)

UČESNICE / UČESNICI:

The Yoga House
FLY Yoga Sarajevo
Ševko Bajić Yogeshwar Das
Peter Hess Akademija Bosna i Hercegovina – Zvukoterapija by Alma Lepir
Centar Transformacija
LER – Centar za kreativni rast i razvoj
Yoga Is Music Bosnia & Herzegovina
Nataša Radanović Thai Therapy

 

 

ARANŽMANI

LOTUS JOGA FEST ponudit će svim učesnicama i učesnicima dvije vrste aranžmana, dva za individualne i jedan za grupne korisnike.

– LOTUS ARANŽMAN podrazumijeva trodnevni boravak sa punim pansionom.

– SESSION ARANŽMAN podrazumijeva jednodnevni boravak u subotu, 12.9.2020.

 

 

Program i više o festivalu pogledajte na ovom linku – LOTUS JOGA FEST.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
RISHI: Editorijal koji spaja instalaciju kao oblik savremene umjetnosti, modni dizajn i fotografiju