Luksuzne, svilene marame s potpisom dizajnerice Belme Tvico

Datum objave
19/04/2019

Korak dalje u dugogodišnjem stvaralačkom radu renomirane bh. dizajnerice Belme Tvico, napravljen osluškivanjem i uvažavanjem želja brojnih klijentica, satkan je u svilenim maramama koje su dostupne na bosanskohercegovačkom tržištu. Uz predznak luksuza kroz svilu od koje su sačinjene i dizajnericu iznimne reputacije, marame su jedinstvene zbog autohtonog bh. pečata.

belma tvico marame (2)

Na svili koja je sinonim za snagu izraza utkani su bosanskohercegovačko srednjovjekovno pismo bosančica i dijelovi teksta prenesenog s Povelje Kulina bana, najstarijeg očuvanog dokumenta državnosti BiH. Dezen marame i dijela kolekcije proljeće/ ljeto 2019. Belme Tvico nastao je u saradnji sa svjetski poznatom umjetnicom Taidom Jašarević.

belma tvico marame (6)

Željela sam odgovoriti na zahtjeve klijentica da odjevne kombinacije nadograde modnim asesoarima s mojim potpisom, ali i gotovo svake bh. žene koja u svoj poslovni stil želi ubaciti nešto jedinstveno. Oduševljenje i izuzetan respekt prema dezenu s bosančicom pokazale su i žene prilikom posjete showroomova u Parizu i Milanu, što je za mene predstavljalo posebnu satisfakciju. Otkrit ću malu tajnu kroz ushićenje koje osjećam već s prvim narudžbama marama jer su nas kontaktirali i muškarci koji žele poklon za svoje supruge, kćerke ili majke. Raduje me što će brojne dame ovih dana biti posebno obradovane, a da to ima veze s mojim stvaralaštvom, istaknula je Belma Tvico.

belma tvico marame (5) belma tvico marame (3) belma tvico marame (3) belma tvico marame (7)

 

fashion designer

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hrvatski brend MIKO predstavlja SAND, novu kolekciju torbi