Luksuzne, svilene marame s potpisom dizajnerice Belme Tvico

Datum objave
19/04/2019

Korak dalje u dugogodišnjem stvaralačkom radu renomirane bh. dizajnerice Belme Tvico, napravljen osluškivanjem i uvažavanjem želja brojnih klijentica, satkan je u svilenim maramama koje su dostupne na bosanskohercegovačkom tržištu. Uz predznak luksuza kroz svilu od koje su sačinjene i dizajnericu iznimne reputacije, marame su jedinstvene zbog autohtonog bh. pečata.

belma tvico marame (2)

Na svili koja je sinonim za snagu izraza utkani su bosanskohercegovačko srednjovjekovno pismo bosančica i dijelovi teksta prenesenog s Povelje Kulina bana, najstarijeg očuvanog dokumenta državnosti BiH. Dezen marame i dijela kolekcije proljeće/ ljeto 2019. Belme Tvico nastao je u saradnji sa svjetski poznatom umjetnicom Taidom Jašarević.

belma tvico marame (6)

Željela sam odgovoriti na zahtjeve klijentica da odjevne kombinacije nadograde modnim asesoarima s mojim potpisom, ali i gotovo svake bh. žene koja u svoj poslovni stil želi ubaciti nešto jedinstveno. Oduševljenje i izuzetan respekt prema dezenu s bosančicom pokazale su i žene prilikom posjete showroomova u Parizu i Milanu, što je za mene predstavljalo posebnu satisfakciju. Otkrit ću malu tajnu kroz ushićenje koje osjećam već s prvim narudžbama marama jer su nas kontaktirali i muškarci koji žele poklon za svoje supruge, kćerke ili majke. Raduje me što će brojne dame ovih dana biti posebno obradovane, a da to ima veze s mojim stvaralaštvom, istaknula je Belma Tvico.

belma tvico marame (5) belma tvico marame (3) belma tvico marame (3) belma tvico marame (7)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
The Wild One