LULU NA MOSTU: Ilustrirane avanture Slavice Živanović

Slavica Živanović iz Bjeljine koja svoj talent ispoljava na brojne načine pa osim što kreira nakit, torbe, svoje ideje prenosi i na papir, a kao rezultat nastaju fenomenalne ilustracije koje u sebi čuvaju iskricu dečije radosti i poleta.

 

 

Slavica Živanović
Slavica Živanović

 

Inače je po zanimanju prostorni planer i iako bi voljela da se bavi tim poslom u malo drugačijim uslovima, trenutno dizajnira torbe i nakit pod imenom Pickpocket, a na njenom Tumblr profilu možete pratiti predivne avanture male Lulu na mostu.

 

Pick Pocket 1 Pick Pocket

 

Prilično sam ispunjena jer godinama uspijevam da radim ono što volim. Crtam od kako znam za sebe. To je nešto što me čini sretnom. Ilustracije sa Lulu u glavnoj ulozi su mi najdraže i to su prvi moji radovi koje sam javno predstavila. Lulu sam vjerovatno ponekad ja, ponekad sve mi. Ima tu svega, od svakodnevnih sitnica do nekog izmaštanog svijeta. Sve crtam na papiru olovkama i flomasterima. Kad je interesovanje za crteže poraslo, počela sam da ih digitalizujem i sad su dostupni kao printovi. Presretna sam što postoje ljudi kojima se dopada to što radim. Imam nekoliko zanimljivih ponuda za saradnju i puno svojih ideja. Još uvijek razmišljam o tome šta bi bilo najzanimljivije i, naravno, sve vrijeme i dalje crtam, rekla je za naš portal Slavica.

 

Kako biste ostali u toku sa avanturama Lulu na mostu, za dnevnu dozu ilustracije pratite njen Tumblr ili Instagram.

 

Slavica_Lulululunamostu (1) lulunamostu (2) lulunamostu (5) lulunamostu (6) lulunamostu (7) lulunamostu (8) lulunamostu (9) lulunamostu (10) lulunamostu (11) lulunamostu (12) lulunamostu (13) lulunamostu (14) lulunamostu (15)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sva ljepota japanskog ružičastog proljeća