Maaf design: Unikate trobe i cekeri sa ručno rađenim vezom

Datum objave
18/03/2021

Majda Šutić, arheologinja, oduvijek je željela torbu koja je funkcionalna, koja se lako kombinuje uz različite outfite, a prije svega da u nju može stati apsolutno sve što joj treba. S obzirom na to da ima malu bebu uvijek sa sobom nosi puno stvari. Dječiji ruksaci nisu nikada bili opcija, jednostavno je željela nešto da izgleda kao torba za odraslu osobu. Majda je prenijela svojoj mami prenijela ideju i zajedničkim snagama su kreirale Maaf, unikatne ručno rađene torbe i cekeri, a potrebi i dječije torbe.

Iako moja profesija nema apsolutno nikakve veze sa kreativnim radom,  odlučila sam se na ovaj korak jer vjerujem da se ovakav proizvod može plasirati na tržište. Inspiracija za ovaj brend je bosanskohercegovačka tradicija i kultura, samo predstavljena na moderan način. Spoj tradicije i modernog uvijek sa sobom nosi neku posebnost. Sav kreativni rad obavlja moja mama, a ja sam tu kao neki tihi partner koji suflira sa nekim svojim idejama, radi promociju i ostale hajmo reći tehničke stvari, kaže nam Majda.

Torbe su nosive na više načina, kao ruksak, ceker, s obzirom na to da se kaiš može namještati na željenu dužinu i položaj. Na svakoj torbi je ručno rađeni vez, svaki je jedinstven i rađen samo jednom. Sve torbe su rađene od čvrstog platna, dok je vez rađen na juti i sličnim materijalima, samim time su animal friendly.

Torbe potražite putem njihovog Instagram pagea Maaf design.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovo je najskuplje prodana torba na svijetu