Maja Milinković predstavila novu pjesmu ‘Não há fado sem saudade’

Nakon mini turneje po Portugalu koja se završila prekranim koncertom pod nazivom Fado & Sevdalinka u Iberijskom tetaru u Lisabonu, Maja Milinković za kraj ove godine obradovala je svoje fanove novom kantatutorskom pjesmom Não há fado sem saudade što u prijevodu znači Nema fada bez saudada.

 

Saudade je jedna od najzastupljenijih reči u poeziji portugalskog jezika, ali i u popularnoj muzici, riječ nije moguće tačno prevesti, opisuje mešavinu osjećaja gubitka, nedostatka, udaljenosti.

 

 

Pjesma opisuje nastanak i srž fada, a umjetnica je kako kaže i sama osjetila pravo stanje saudada boraveći u Portugalu i čeznući za svojim rodnim gradom Sarajevom.

 

Na pjesmi sviraju mladi gitaristi ovaj put u novoj postavci Luis Coelho i Duarte Nunes, a snimana je jednom od renomiranih studija u Portugalu, Estúdios Pé de Vento gdje snimaju svoje albume najveća fado imena Portugala od Marize, Carminho, Antonio Zambujo, Ana Moura etc… Miks i master Fernando Nunes, također, jedan od najcjenjenijih producenata u Portugalu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.