Maja Milinković predstavila novu pjesmu ‘Não há fado sem saudade’

Nakon mini turneje po Portugalu koja se završila prekranim koncertom pod nazivom Fado & Sevdalinka u Iberijskom tetaru u Lisabonu, Maja Milinković za kraj ove godine obradovala je svoje fanove novom kantatutorskom pjesmom Não há fado sem saudade što u prijevodu znači Nema fada bez saudada.

 

Saudade je jedna od najzastupljenijih reči u poeziji portugalskog jezika, ali i u popularnoj muzici, riječ nije moguće tačno prevesti, opisuje mešavinu osjećaja gubitka, nedostatka, udaljenosti.

 

 

Pjesma opisuje nastanak i srž fada, a umjetnica je kako kaže i sama osjetila pravo stanje saudada boraveći u Portugalu i čeznući za svojim rodnim gradom Sarajevom.

 

Na pjesmi sviraju mladi gitaristi ovaj put u novoj postavci Luis Coelho i Duarte Nunes, a snimana je jednom od renomiranih studija u Portugalu, Estúdios Pé de Vento gdje snimaju svoje albume najveća fado imena Portugala od Marize, Carminho, Antonio Zambujo, Ana Moura etc… Miks i master Fernando Nunes, također, jedan od najcjenjenijih producenata u Portugalu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je ruž postao simbol otpora u opkoljenom Sarajevu