Marc Jacobs započeo novi #MalePolish Instagram trend

Uz pomoć utjecajne umjetnice za nokte Jin Soon Choi, modni dizajner Marc Jacobs donosi novi trend manikire za muškarce #MalePolish. Ako pratite dizajnera na Instagramu, možda ste primjetili glamurozne nokte koje je u posljednje vrijeme postavljao, a koje on naziva Mani Mondays, jer bi svake sedmice postavljao novu nijansu laka za nokte.

 

https://instagram.com/p/BC8qmKYmJMi/

 

Ubrzo je ovaj trend prihvaćen na Instagramu. To nije prvo dizajnerovo eksperimentiranje sa proizvodima za ljepotu, kreirao je sopstvenu liniju kozmetike 2013., a svakako nije prvi muškarac koji se usudio lakirati nokte, to redovno rade Marilyn Manson, Jared Leto i Johnny Depp.

 

MalePolish revolucija ne bi bila moguća bez Jin Soon Choi, osnivačice JINsoon i dugogodišnje dizajnerove prijateljice.

 

Sa manikurom za muškarce sam počela kad sam otvorila prvi salon 1999. Većina muškaraca radila je manikir bez boje za nokte; imali bi samo sloj bezbojnog laka ili ispolirane nokte. Sjećam se kako sam bila impresionirana sa mučkarcima koji su išli na manikir. Divim se Marcu i veoma ga poštujem. Jako je talentovan i sposoban, svaki put kada radim s njim, naučim nešto novo. Uvijek zna šta želi i pronalazi perfektne boje za sebe, izjavila je Jin Soon Choi za W magazine.

 

 

https://instagram.com/p/BDEZQyXmJLW/

https://instagram.com/p/BC397yfmJPr/

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Inoma Concept Store predstavlja 5 luksuznih parfema koji će vam ugrijati jesenje dane