Marko Nastić u sarajevskom klubu Trezor

Datum objave
08/12/2022

Sarajevski klub Trezor će 16. decembra ugostiti beogradskog DJ/producenta Marka Nastića, jednog od pionira elektronske muzike u regionu. Domaću podršku Marku ove noći pružit će sarajevski Dj-evi Treba Mi Bass i Edib D.

Marko Nastić je svoju bogatu karijeru započeo prije tri decenije kada je kao 16-godišnjak postao rezident DJ u beogradskim klubovima Industrija i Omen. Tu je upoznao Dejana Milićevića, s kojim je započeo projekat TTP (Teenage techno punks). U Industriji je brzo postao umjetnički direktor i učvrstio saradnju sa drugim beogradski promoterima i DJevima.

Tokom devedesetih Marko Nastić je postao sastavni dio svih važnih techno događaja u Beogradu i Srbiji. Nastupao je sa svjetski poznatim imenima kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer, Sven Vath i mnogi drugi. Pridruživanjem timu Recycled Loops, kao i potpisivanjem za berlinsku management agenciju Kne’ Deep, Nastićeva internacionalna karijera nastavlja cvjetati. Svoju prvu vanevropsku turneju odradio je 2002. godine u Brazilu, a sada redovno nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu, širom Azije i Evrope.

Marko Nastić je stvorio prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje funkcionišu još dva labela – Recon Light i Traffica. U toku karijere Marko je izbacio preko 200 izdanja, uključujući remixe i co produkcije.

 

Treba mi Bass a.k.a nanE je prisutan na domaćoj klupskoj sceni od 1996. godine. Dugogodišnji zaposlenik sarajevskog eFM radija i jedan od DJeva koji eksperimentiše sa svim podžanrovima elektronske muzike. Dopisnik je i saradnik magazina Mixmagadria.com.

Edib D je DJ, producent i promoter, a na elektronskoj muzičkoj sceni je prisutan skoro 20 godina. Manager je kluba Trezor. Nastupao je u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a pult dijelio sa brojnim velikim svjetskim imenima, kao što su Reinier Zonneveld, Guy Mantzur, Eelke Kleijn, Danny Howells, ANNA, Patrice Baumel i mnogi drugi. Nedavno je nastupio i na sjajnom NO SLEEP festivalu u Beogradu, gdje je otvorio drugu noć festivala na glavnoj bini.

Event sa Markom Nastićem počinje u 23 h, a cijena ulaznice je 20 KM, i u cijenu je uključena konzumacija 1 pića. Event je podržala Sarajevska pivara i Hotela Boss. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu