Međunarodna izložba ilustracija VOLI ME / NE VOLI ME okupila 79 umjetnika i umjetnica, 11 dolazi iz BiH

Međunarodna izložba ilustracija VOLI ME / NE VOLI ME autorice Ane Đokić, otputovala je u Ujedinjene Arapske Emirate. Izložba je otvorena 15.11. i bit će otvorena do 27. 11.

 

voli me ne voli me 1

 

Na izložbi će se moći pogledati radovi hrvatskih likovnih umjetnika: Sanje Pribić, Marijane Jelić, Zdenka Bašića, Tomislava Tomića, Davora Pavelića, Željke Gradski, Željke Mezić, Marsele Hajdinjak, Dražena Jerabeka, Irene Zelene, Margarete Peršić, Branke Hollingsworth, Ivane Tomić, Ivane Guljašević, Brune Kumana, Nikoline Manojlović Vračar.

 

Otvorenju izložbe u galeriji College of Architecture, Art and Design Sharjah prisustvovat će i likovni umjetnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Nikolina Manojlović Vračar, Aleksandra Nina Knežević, Zdenko Bašić, Emir Durmišević, Zlatan Filipović, Enis Čišić, te autorica projekta Ana Đokić.

 

voli me ne voli me 4

 

U projektu inače sudjeluje jedanaest bosanskohercegovačkih autora i autorica: Emir Durmišević, Boris Stapić, Edita Gazibara, Maja Zećo, Zdravko Cvjetković, Elvis Dolić, Aleksandra Nina Knežević, Zlatan Filipović, Enis Čišić, Edisa Čišić, Jasna Bukvić koji su se priključili projektu 2013. godine na poziv autorice i suorganizatora iz BiH. Tada je izložba bila otvorena u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, i bila je iznimno posjećena. Samo na otvorenju bilo je više od dvije stotine posjetitelja i posjetiteljica.

 

voli me ne voli me 3

 

Izložba VOLI ME / NE VOLI ME prvi je put održana u Zagrebu (Galerija Vladimir Nazor, oktobar 2012.). Zatim je postavljena u Sarajevu (Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine, oktobar 2013.), Pančevu (Biblioteka Pančeva, maj 2014.), Istanbulu (-1 Gallery Adahan, novembar 2015.), Berlinu (Prima Centar Berlin, decembar 2015.), Beču (Galerie Olschinsky, mart 2016.), zatim u Pafosu na Kipru (Apithiki, Geroskipou, septembar 2017.). Na svakoj se izložbi svojim radovima priključuju autori  i autorice iz zemlje u kojoj se izložba održava. Uz radove autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Njemačke, Austrije, Makedonije, Kipra i Danske, projektu su se ovom prilikom priključili i umjetnice i umjetnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trenutno, projekt ima 79 radova 79 umjetnika i umjetnics iz nabrojanih zemalja.

 

 

Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Univerziteta umjetnosti Sharjah.

 

Više o projektu VOLI ME / NE VOLI ME na Facebook VOLI ME/NE VOLI ME.

 

Na naslovnoj fotografiji, s lijeva na desno: Nikolina Manojlović Vračar, Aleksandra Nina Knežević, Emir Durmišević, Enis Čišić, Zdenko Bašić.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svijet njujorških NEO burlesknih plesačica