Međunarodni dan kratkog filma u kinu Meeting Point

I ove godine Udruženje filmskih radnika u suradnji s kinom Meeting Point proslavlja Međunarodni dan kratkog filma. Međunarodni dan kratkog filma uz bh. filmske autore u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će obilježen u ponedjeljak, 21.12. u 19 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Ove godine fokus je usmjeren prema mladim snagama. Predstavljaju se najuspješniji filmovi studenata filmskih akademija iz Bosne i Hercegovine. Bit će prikazano 10 kratkih filmova koji su različiti, dinamični, drugačiji i posebni, a opet hrabri i svježi. S najstarije bosanskohercegovačke filmske akademije, Akademije scenskih umjetnosi iz Sarajeva, bit će predstavljeno pet filmova: OŽILJCI Almira Zoletića, MOJ TATA KLOVN Sare Ristić, PLEHAN Luka Vlahe, GRAD KOJI MRZIM Gabrijela Lazića i nagrađivani film B4 Alena Šimića (Nagrada za najbolji bh. studentski film na Sarajevo Film Festivalu). Sa Akademije umjetnosti iz Banja Luke dolaze četiri filma: SUŽANJ Igora Đurića, KORIJENI Stefana Tomića, ZAŠTO MAMA VAZDA PLAČE Karmen Obrdalj i OBLIKOM Nemanje Vučenovića. Sa Sarajevo Film Academy bit će prikazan film VENO koji je režirala Rea Memić.

Među filmovima se nalaze dokumentarni, igrani i animirani filmovi, te pružaju potpuni uvid u studentsku produkciju kratkog filma u BiH, koja je najdinamičnija i najživlja od svih. Kratki film uvijek daje sliku o vitalnosti jedne kinematografije, a sudeći po ovim filmovima bosanskohercegovačka kinematografija ima se čemu radovati i u budućnosti.

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju i dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Portal DOKTOR KAD MI TREBA za online komunikaciju s ljekarima, bilo kada i bilo gdje