Međunarodni dan kratkog filma u kinu Meeting Point

I ove godine Udruženje filmskih radnika u suradnji s kinom Meeting Point proslavlja Međunarodni dan kratkog filma. Međunarodni dan kratkog filma uz bh. filmske autore u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će obilježen u ponedjeljak, 21.12. u 19 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Ove godine fokus je usmjeren prema mladim snagama. Predstavljaju se najuspješniji filmovi studenata filmskih akademija iz Bosne i Hercegovine. Bit će prikazano 10 kratkih filmova koji su različiti, dinamični, drugačiji i posebni, a opet hrabri i svježi. S najstarije bosanskohercegovačke filmske akademije, Akademije scenskih umjetnosi iz Sarajeva, bit će predstavljeno pet filmova: OŽILJCI Almira Zoletića, MOJ TATA KLOVN Sare Ristić, PLEHAN Luka Vlahe, GRAD KOJI MRZIM Gabrijela Lazića i nagrađivani film B4 Alena Šimića (Nagrada za najbolji bh. studentski film na Sarajevo Film Festivalu). Sa Akademije umjetnosti iz Banja Luke dolaze četiri filma: SUŽANJ Igora Đurića, KORIJENI Stefana Tomića, ZAŠTO MAMA VAZDA PLAČE Karmen Obrdalj i OBLIKOM Nemanje Vučenovića. Sa Sarajevo Film Academy bit će prikazan film VENO koji je režirala Rea Memić.

Među filmovima se nalaze dokumentarni, igrani i animirani filmovi, te pružaju potpuni uvid u studentsku produkciju kratkog filma u BiH, koja je najdinamičnija i najživlja od svih. Kratki film uvijek daje sliku o vitalnosti jedne kinematografije, a sudeći po ovim filmovima bosanskohercegovačka kinematografija ima se čemu radovati i u budućnosti.

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju i dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kegelove vježbe za bolji i intenzivniji orgazam