Mihano Momosa: Romantični komadi protkani nježnošću koja interpretira idealnu ljubav

Mihaila Anušića, dizajnera Mihano Momosa brenda, još u ranom djetinjstvu privukle su tehnike krojenja i moda. Rođen 1985. odrastao je uz svoju tetu koja je radila kao krojačica. Nakon što je završio srednju školu radio je kao stilist i proveo pet godina u modnoj industriji što se pokazalo kao vrijedno iskustvo u njegovoj karijeri dizajnera. U oktobru 2011. Mihailo je predstavio prvu kolekciju Olivera koja mu je priskrbila nepodijeljenu pažnju modnih elita i započela bajku zvanu Mihano Momosa koji je u potpunosti posvećen ženi, stavlja je u centar svojih kreacija.

 

Mihano Momosa romantični komadi protkani su nježnošću koja interpretira idealnu ljubav. Sve je ručni rad od najfinijih materijala koji materijaliziraju emociju ljubavi kroz odjevne komade koji emaniraju nenametljivu ljepotu i visoko stiliziranu eleganciju dok u isto vrijeme osiguravaju udobnost.

 

Dizajner insistira na kreiranju modela koji omogućavaju ekspresiju ženske individualnosti. Vjerujući da je svaka žena jedinstvena na samo sebi svojstven način, on ju postavlja na pijedestal njenog osobnog svemira. Kreiranju svakog pojedinog modela pristupa sa jednakom dozom entuzijazma fokusirajući se na imperativ ženstvenosti.

 

U kolekciji za proljeće/ljeto 2016 još jednom uspješno spaja dvije, čini se, nepomirljive žudnje: potrebu za bezvremenskom odjećom i istovremeno potrebu da se prate modni trendovi. Klasičan aspekt kolekcije očitava se u prugastim uzorcima u prepoznatljivim Mihano Momosa nijansama pastelnih ružičastih i plavih tonova u kombinaciji sa čistim krojevima koji su odvojeni od referenci vremena i prostora. Ovog puta, razigranost kolekcije očituje se u detaljima koji su primarno pozicionirani na predimenzioniranim rukavima koji predstavljaju element aktualnih modnih trendova.

 

Element iznenađenja ove zadnje kolekcije su dvije haljine od perja u sivoj boji koje su donekle atipične za rad Mihaila Anušića ali one istovremeno komplementiraju kreativni opus brenda noseći poruku o promjeni koja treba biti pozdravljena i mogućnosti održavanja dugoročnih vrlina u svijetu koji se stalno mijenja.

 

Kao i ranije, i u ovoj kolekciji, intencija dizajnera bila je kombinirati estetsko s udobnim pa su korišteni samo prirodni materijali, primarno svila, organza i pamuk, dok je posebna pažnja posvećena ručnom radu.

 

Mihano Momosa (1) Mihano Momosa (2) Mihano Momosa (3) Mihano Momosa (4) Mihano Momosa (5) Mihano Momosa (6) Mihano Momosa (7) Mihano Momosa (9) Mihano Momosa (10) Mihano Momosa (11) Mihano Momosa (12) Mihano Momosa (13)

Fotograf_Marko Vulević

Scenografi_Ksenija Josifović i Miroslava Đorđević

Make up_Mina Abramović

Frizure_Đuka

Modeli_Ines Ćulibrk, Nevena Grmuša, Katarina Filipović, Milica Tomović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sve modne transformacije Davida Bowieja