Moćne muzičarke predvode Sea Star festival

Release Date
03/05/2022

Ovogodišnji Sea Star pokrenuti će ljetnu festivalsku sezonu, nakon dvogodišnje pauze, nošen linu up-om čiju većinu čini sjajna internacionalna i regionalna selekcija muzičarki. U svijetu u kojem i dalje prečesto prevladavaju muški izvođači, umaški festival svoje će nadolazeće izdanje graditi na snazi i utjecaju umjetnica koje od kojih neke već desetljeće kreiraju svjetske top liste i trendove. Moćnu headline liniju u laguni Stella Maris 27. i 28. maja predvode hip hop superstar Iggy Azalea i techno kraljica Amelie Lens uz koje će pozornicama vladati i Konstrakta, Senidah, Mimi Mercedez, Insolate, Tijana T, Adiel, Brina Knauss, Tam, Muha i Virgin Helena.

Iggy Azalea od 2006. do danas, postala je jedno od nezaobilaznih muzičkih imena nove generacije. Talent, upornost i fokus njena su snaga od samih početaka. Stoga danas nosi status hip-hop superzvijezde, a njezin dolazak na Sea Star festival jedna je od rijetkih evropskih ekskluziva ovog ljeta te uopće prilika da publika uživo čuje njene hip–hop megahitove Fancy, My World i Problems.

Nakon što je pokorila neke od najvećih evropskih i svjetskih festivala i više puta osvojila kolosalni podij EXIT mts Dance Arene, 27. maja ove godine, Amelie Lens bit će zadužena za jake bas frekvencije na Sea Star festivalu u Umagu. Eklektičnim DJ setovima u kojima donosi techno budućnosti kombiniran s old school elementima, Amelie Lens osvojila je najveće svjetske festivale kao što su Coachella, Awakenings i Time Warp. Uz Amelie na ovogodišnjem Sea Staru nastupit će i talijanska DJ zvijezda Adiel te slovenska techno miljenica Brina Knauss uz neizostavne regionalne zvijezde svjetskog glasa Tijanu T, Insolate i Virgin Helenu.

U Hrvatsku premijerno stiže i trenutno najpopularnija regionalna zvijezda Ana Đurić Konstrakta, srpska muzičarka, koja je atipičnim zvukom pjesme In Corpore Sano pomela konkurenciju na Beoviziji i predstavljat će Srbiju na Eurosongu. Ne prestaje oduševljavati i publiku i medije ovih prostora, a potvrda nastupa na Sea Staru stigla je u sedmici kad je zasjela na prvo mjesto hrvatske Billboard ljestvice i svim regionalnim You Tube trendovima!

U Hrvatsku premijerno stiže i trenutno najpopularnija regionalna zvijezda Ana Đurić Konstrakta, srpska muzičarka, koja je atipičnim zvukom pjesme „In Corpore Sano“ pomela konkurenciju na Beoviziji i predstavljat će Srbiju na Eurosongu. Ne prestaje oduševljavati i publiku i medije ovih prostora, a potvrda nastupa na Sea Staru stigla je u sedmici kad je zasjela na prvo mjesto hrvatske Billboard ljestvice i svim regionalnim You Tube trendovima!

Trap kraljica Balkana Senidah, vraća se na Sea Star s mnoštvo novih hitova koji već po izlasku broje milionske preglede, a moćni ženski gang upotpunit će jedno od zaštitnih lica srpske hip hop scene Mimi Mercedes i sjajne mlade nade regije Muha Tam.

Svi Exitovi festivali svoj identitet grade i na promicanju muzičkih, kulturnih te ljudskih vrijednosti, a spolna ravnopravnost na svim nivoima rada zauvijek će biti u fokusu. Ovogodišnji line up Sea Stara svojim će primjerom pokazati kako je moguće napraviti razliku. Uz mnoge izvođačice u lagunu stiže i niz odličnih muzičara koje čine Dubioza Kolektiv, Meduza, Topic, Vojko V, Farrago, Buč Kesidi, Buntai, KUKU$ i brojni drugi.

 

Ulaznice

Osim regularnih festivalskih ulaznica po cijeni od 79KM u ponudi je i omiljena prodajna akcija 4+1 gdje se uz 4 kupljene ulaznice jedna dobiva na poklon, a koje možete kupiti po cijeni od 316KM kao i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 47KM, uz uštedu od čak 35%.

Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Maria Paula Quintero
Red Bull Cliff Diving ovog ljeta ponovo stiže u Mostar